Svjetski kup u skijanju

Sjajni Filip Zubčić drugi u Alta Badiji!

Hrvatski skijaš Filip Zubčić fantastičnom drugom vožnjom doskijao je do 2. mjesta i postolja u Alta Badiji. Slavio je Marco Odermatt, dok je na trećem mjestu završio Slovenac Žan Kranjec.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2023. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Hina / Hrvatski skijaš Filip Zubčić 

Zubčić je sjajnom drugom vožnjom osigurao drugo mjesto s vremenom 2:29.42, što je 19 stotinki bilo sporije od pobjedničkog vremena Švicarca, vodećeg u ukupnom poretku (2:29.23).

Treći je s nešto više od dvije sekunde zaostatka za Zubčićem i 2,26 sekundi zaostatka za Odermattom bio Slovenac Žan Kranjec.

Ovime je Zubčić, koji je i u prvoj vožnji bio drugi, ponovio svoj najbolji rezultat u veleslalomu iz Lenzerheidea od prije dvije i pol godine.

"Ovo nije normalno. Ti si kralj", povkinuo je emotivni Zubčić nakon što je završio s drugom vožnjom, javlja HRT.

Nakon što je bilo proglašenje najboljih, kada se popeo na postolje, najbolji hrvatski skijaš poručio je - napokon.

U poretku skijaša u veleslalomu prvi je Odermatt sa 200 bodova, dok Zubčić sa 130 bodova dijeli drugo mjesto sa Schwartzom.

U ukupnom poretku vodeći je Odermatt sa356 bodova, drugi je Schwartz sa 284 boda, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde.

Zubčić je peti sa 148 bodova.

Prvi je nakon prve vožnje bio vodeći u ukupnom poretku Švicarac Marco Odermatt s vremenom 1:14.83, a Zubčić je drugi s 31 stotinkom zaostatka (1:15.14), a Austrijanac Marco Schwartz treći sa 36 stotinke zaostatka (1:15.19).

Najbolji hrvatski skijaš sezonu u veleslalomu otvorio je sjajnim 4. mjestom u Val d'Isereu što mu je, do danas, bio najbolji rezultat u posljednje dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close