Svjetski kup

Sjajne Lejla Tanović i Stefanie Dohrn nakon prve etape zauzele drugo mjesto

''Borba za drugo mjesto trajala je do samog cilja te smo timskom vožnjom uspjele zauzeti drugo mjesto sa prednošću od 11 sekundi.''
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2022. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović i njena timska partnerica Stefanie Dohrn zauzele su drugo mjesto na prvoj od ukupno šest etapa na Svjetskom kupu u Španjolskoj. Borba za drugo mjesto je bila izuzetno uzbudljiva s obzirom na to da su Tanović i Dohrn nakon 3 sata i 44 minute utrkivanja stekle prednost od samo 11 sekundi ispred trećeplasiranih Janine Schneider i Irine Luetzelschwab. Na etapi dugoj 62 kilometra i 2.800 metara visinskog uspona pobjedu su odnijele Ariane Luthi i Amy Wakefield.

''Veoma težak prvi dan utrkrivanja s obzirom da smo na početku zauzimale 4. mjesto sa zaostatkom većim od dvije minute u odnosu na drugoplasirane natjecateljice. Borba za drugo mjesto trajala je do samog cilja te smo timskom vožnjom uspjele zauzeti drugo mjesto sa prednošću od 11 sekundi. Stefanie i ja smo zadovoljne sa onim što smo pokazale danas ali ostaje još pet dana utrkivanja ispred nas tako da je sada najbitniji oporavak i priprema za sutrašnju etapu'', rekla je Lejla Tanović.

Sutra je na rasporedu druga etapa Andalucia Bike Race u dužini od 65 kilometara i 2.300 metara visinskog uspona.

Kopirati
Drag cursor here to close