Bila je svjetska i europska prvakinja

Sjajana Dafne Schippers objavila kraj karijere

"Utrka ovdje prestaje, vrijeme je da istražimo druge puteve", napisala je ova sjajna atletičarka.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2023. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruka svjetska prvakinja na 200 metara, Nizozemka Dafne Schippers danas je objavila kako završava svoju karijeru. Schippers se na ovaj korak odlučila nakon problema koje je imala posljednjih godina s ozljedom leđa.

Rođena u Utrechtu, najprije se natjecala u sedmoboju u kojem je osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Moskvi 2013., a onda je prešla na sprint i postala olimpijska viceprvakinja na 200 metara u Rio de Janeiru 2016. Schippers je još uvijek vlasnica europskog rekorda na 200 m s vremenom 21.63 sekunde koji je postavljen 28. kolovoza 2015. u Pekingu.

Zadnji zapaženiji nastup imala je 2019. na dvoranskom Euru u Glasgowu gdje je osvojila srebrnu medalju na 60 metara.

U svijet atletike ulazi osvojenim zlatom upravo u sedmoboju na svjetskom juniorsko prvenstvu 2010. godine. Iz sedmoboja polako prelazi trčati na 100 i 200 metara, uzima zlata na europskim prvenstvima u Zürichu i Amsterdamu.

To je isto napravila na svjetskom prvenstvu u Pekingu odnosno Londonu, na 200 metara, čime je dostigla Merlene Ottey i Allyson Felix, atletičarke koje su to isto napravile. Već tada je imala novog trenera, stručnjaka za sprinterske discipline Rana Reidera. Međutim, vidjelo se kako je Nizozemka ostala bez svog važnog aduta, sjajne završnice, Zbog povećanog treninga snage postala je mišićavija, ali na stazi to nije dovelo do poboljšanja, pa se vrlo brzo vratila svom prvom treneru Bartu Bennemi.

"Utrka ovdje prestaje, vrijeme je da istražimo druge puteve", napisala je ova sjajna atletičarka.

Kopirati
Drag cursor here to close