Karate

Sjajan vikend iza karataša Hercegovine iz Čitluka

Sport / Ostali sportovi | 07. 02. 2017. u 11:16 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza karataša kluba Hercegovina Čitluk sjajan je vikend. U Samoboru su zaprimila priznanja Hrvatskog karate saveza, u Splitu uspješno nastupili na velikom međunarodnom tirniru. 

U subotu je u Samoboru održan redovni sabor Hrvatskog karate saveza na kojem su dodjeljena priznanja za uspjeh u 2016 godini.

KK Hercegovina Čitluk dobio je priznanje za nabolju seniorsku žensku ekipu - cure u sastavu Irena Prga, Jelena Zovko i Kristina Zovko seniorske su prvakinje Hrvatske. 

Iz KK Hercegovina ističu da treba istaknuti i kadete u sastavu Ivan Pehar, Jure Vasilj, Adrian Karačić i Oliver Čule, koji su bili viceprvaci Hrvatske, dok su juniori završili na petom mjestu.

“Sve ovo potvrda je uspješnog rada u klubu. Na osnovu svih ovih rezultata karate kliub Hercegovina Čitluk ponio je titulu najuspješnijeg kluba na ekipnom prvenstvu Hrvatske. Nagradu je u ime kluba primio trener Dalibor Vučić”, poručili su iz kluba. 

Pored nagrade za natjecatelje i trenere, međunarodni sudac Josip Grbavac dobio je priznanje za doprinos Hrvatskom karate savezu i položeno zvanje EKF Judge A na Europskom prvenstvu odžanom u turskom Koaceliu.

U nedjelju su mlađi karataši Hercegovine nastupili na veoma jakom karate turnitu u Splitu. Riječ je o 1. Split Cupu koji je okupio 700 natjecatelja iz pet zemalja i 54 kluba.

Zlatne medalje osvojili su Martina Musa i Ivan Pehar, dok je Patricija Prga odnijela srebro.
Broncom su se okitili Monika Martinović, Marta Raič ,Ivan Niko Prusina, Marta Stojić, Silvio Kvesić, Oliver Čule i Jure Vasilj.

Sljedeći važan događaj karataše Hercegovine čeka u Sofiji, gdje će od 14. do 19. veljače biti održano Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem će klub predstavljati Irena Prga u kategorji mlađe seniorke -68 kg, dok će na istom prvenstvu suditi Josip Grbavac.

“Sve ovo nebi bilo moguće bez puno rada i truda svih u klubu. Od trenera, natjecatelja, sudaca, roditelja i svih dobrih ljudi koji vole i cijene karate i sport općenito. Posebno priznanje ide trenerima Josipu Primoracu, Daliboru Vučiću, Branimiru Luburiću, Tomislavu Barbariću i Nikoli Musi, koje svakodnevno rade sa natjecateljima”, poručili su iz KK Hercegovina Čitluk. 

Kopirati
Drag cursor here to close