Judo

Sjajan nastup judaša Neretve u Splitu i Slovenj Gracu

Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2016. u 07:55 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda mlađi judaši Neretve nastupili su na međunarodnom judo turniru Croatia Open 2016. održanom u Splitu te na velikom međunarodnom judo turniru Koroška Open u Slovenj Gracu.

Croatia Open - Split

Na turniru u Splitu sudjelovalo je oko 250 natjecatelja iz Hrvatske i BiH. Mostarsku ekipu predvodio je trener Ivan Jurić te ostvario sjajan rezultat, osvojivši sa svojim natjecateljima 16 medalja, od toga sedam zlatnih, dvije srebrene i sedam brončanih.

Pored ovog uspjeha, trener Jurić je imao razloga za dodatno slavlje. Naime, ekipa dječaka do 12 godina je definitvno bila najuspiješnija ekipa na turniru - u ukupnom plasmanu JK Neretva je osvojila ekipni pehar za četvrto mjesto.

Zlatne medalje osvojili su:
• Lana Tole -25 kg (U10)
• Stjepan Salmanić -42 kg (U12)
• Petra Tole -44 kg (U10)
• Karlo Križanac -50 kg (U12)
• Mak Hadžić -55 kg (U12)
• Karlo Previšič -66 kg (2 medalje)
Srebrene medalje osvojili su:
• Petra Tole -44 kg (U12)
• Sergej Jarendić +55 kg (U12)
Brončane medalje osvojili su:
• Sara Majić -32 kg (U10)
• Stjepan Salmanić -42kg (U14)
• Iva Zovko -44 kg (U10)
• David Brkić -50 kg (2 medalje)
• Filip Zovko -55 kg (U12)
• Luka Đurić -60 kg (U14)

Koroška Open – Slovenj Gradec

Judaši JK Neretva, predvođeni trenerom Ćeškom, tri dana su boravili u slovenskom gradu Slovenj Gradecu, gdje su bili sudionici natjecanja na kojem je nastupilo preko 1060 natjecatelja iz 32 države: Mađarske, Srbije, Hrvatske, Slovačke, Crne Gore, Bugarske, Bjelorusije, Ćeške, Makedonije, Litve, Norveške, Rusije, Ukrajine, Nizozemske, Njemačke, Belgije, Azerbajdžana, Kazahstana, Albanije, Kosova, Estonije, Velike Britanije, Gruzije, Moldavije, Latvije, Austrije, Švicarske, Slovenije, Rumunjske, Poljske, Italije, BiH.

Mora se naglasiti kako je većina nabrojanih država, došla u punom reprezentativnom sastavu te tako poveli na ovaj turnir najbolje predstavnike svojih država - Mostarski klub je imao samo pet natjecatelja.

U izuzetno jakoj konkureciji jedini plasman ostvario je Srđan Ajvaz koji se borio u konkurenciji mlađih kadeta i to u kategoriji do 81 kg. Sa tri pobjede protiv predstavnika Slovačke, Slovenije i Srbije i dva poraza od predstavnika Italije i Mađarske na kraju natjecanja plasirao se na vrlo dobro peto mjesto.

Drugi član Neretve koji je ostvario također dobar rezultat je Samuel Matijević i to u konkurenciji kadeta u kategoriji do 90 kg. On je imao dvije pobjede i dva poraza i tako na kraju zauzeo sedmo mjesto od ukupno 25 natjecatelja.



Članovi Neretve su kasnije nastupili i u ekipnom djelu u sastavu, David Pušić do 60 kg, Ante Galić do 66 kg, Zvonimir Smiljanić do 73 kg, Srđan Ajvaz do 81 kg i Samuel Matijević preko 81 kg.

Neretva se našla u skupini sa Mađarskom, Estonijom, Moldavijom i Češkom. Prvi susret bio je sa reprezentacijom Mađarske, gdje Neretva gubi na 4:1. Potom slijedi drugi nastup protiv reprezentacije Moldavije gdje je upisan identičan poraz.

U trećem kolu Neretva ide na izmješani sastav Estonije i Švedske gdje je čitav meč bio skoro izjednačen i na kraju je upisan poraz 3-2. Jedini meč gdje je mostarska Neretva slavila odrđen je protiv također nezgodne Češke.

Velikim inatom i željom da se dobije barem jedna od ovih jakih reprezentacija, Neretva slavi pobjedom 3-2 i tako zauzima četvrto mjesto u skupini.

Moramo se istaknuti Davida Pušića koji je u kategoriji do 60 kg u ekipnom dijelu imao je pobjede protiv svih predstvnika suprotnih ekipa.

“Jako sam zadovoljan plasmanom svojih članova, koji su i ovaj put pokazali svoju brobenost i protiv ovako velikih svjetski sila u ovom sportu”, kazao je trener Majo Ćeško.

“Vidjela se velika želja za što boljim plasmanom i ono što me najviše raduje je to da nisu imali nikakvu prepreku niti strah boriti se sa takvim nacijama koje mnogo više ulažu u svoje sportaše i treniraju u mogo bolji uvjetima.”

“Mogu slobodno reći kako su moji natjecatelji samo stekli još jedno ogromno iskustvo i dobili još veću želju za napretkom i ostvarivanju svojih ciljeva. A ovom prilikom još jednom sve čestitke mlađim natjecateljima i treneru Juriću na izvrsnom plasmanu i velikom broju medalja na turniru u Splitu”, zaključio je Ćeško.

Kopirati
Drag cursor here to close