Karate

Širokobriježanin Ivan Kvesić u finalu Svjetskog prvenstva!

Za naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji Ivan Kvesić u subotu će se boriti protiv Ukrajinca Valerija Čobotara.
Sport / Ostali sportovi | 07. 11. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriježanin Ivan Kvesić plasirao se u finale Svjetskoga prvenstva u karateu u kategoriji do 84 kg koje se održava u Madridu.

Nakon što je u 1. kolu bio slobodan, uslijedile su dvije uvjerljive pobjede nad rumunjskim reprezentativcem Christianom Marianom Michalacheom 4-0 i predstavnikom Dominikanske Republike Dionicijom Gustavom 8-1. U osmini finala već nakon petnaestak sekundi Bjelorus Anton Isakau udarcem nogom u glavu stekao je veliku prednost 3-0.

Međutim, Ivan se sjajno snašao i do kraja u potpunosti preokrenuo rezultat (4-3). To je tek bio dodatni poticaj našem karatisti, koji je u četvrtfinalnom zanosu deklasirao Danca Michela Corbalana 5-0, javlja HRT.

Polufinale je tek bila prava drama, neusporediva čak i s velikim preokretom u osmini finala. Turčin Ugur Aktas ostvario je početnu prednost, iznimno važnu osobito kad je na kraju susreta rezultat neodlučen. Kvesić je izjednačio, maksimalno se trudeći doći do pobjedničkog boda.

A onda je uslijedila potraga za bodom vrijednim finala. Semafor je pokazivao devet sekundi do završetka borbe kada je borilački "VAR", odnosno višeminutna video-analiza prethodne akcije Ivanu omogućila pobjedu (2-1) i veliko slavlje u Madridu.

Za naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji Ivan Kvesić u subotu će se boriti protiv Ukrajinca Valerija Čobotara.

Anđelo Kvesić izborio je repasaž kategorije iznad 84 kg i jedna mu je pobjeda nedostajala kako bi se u subotu borio za brončanu medalju, koju je osvojio na prošlom SP-u u Linzu prije dvije godine.

Dok se Ivan nedaleko od njega borio za finale, Anđelo međutim nije ovoga puta opravdao status favorita, vjerojatno pomalo i gledajući hoće li brat izboriti finale. I dok se Ivan zajedno s ostalim članovima reprezentacije radovao velikom uspjehu, Anđelo je u drugom kutu dvorane tugovao, javlja HRT.

Dvoboj protiv Felipea Reisa završio je bez bodova, a Portugalac je otišao u borbu za broncu zahvaljujući jednoj podignutoj zastavici više u njegovu korist.

Anđelo je na startu svladao Gruzijca Gogitu Arkaniu s 1-0 te Kostarikanca Alexandera Vargasa 10-0. Pravilo prvog osvojenog boda omogućilo mu je trijumf nad Kanađaninom Danielom Gaysinskim (borba je završila 4-4), ali je na isti način u dramatičnom dvoboju do posljednje sekunde izgubio od kasnijeg finaliste Nijemca Jonathana Horna (borba je na kraju završila 3-3), što mu je i omogućilo repasaž.

Rekordno SP s 1117 sudionika iz čak 140 zemalja traje do nedjelje.

Kopirati
Drag cursor here to close