SP skijanje

Shiffrin zlatna u superveleslalomu

Za sjajnu Amerikanku ovo je četvrto zlato sa svjetskih prvenstava, a sva tri prethodna osvojila je u svojoj paradnoj disciplini slalomu.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2019. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je naslov svjetske prvakinje u superveleslalomu na SP-u u alpskom skijanju u švedskom Areu.

Ona je ostvarila dvije stotinke bolje vrijeme od srebrne Talijanke Sofije Goggije, a brončana Švicarka Corinne Suter kasnila je pet stotinki za pobjednicom.

Na skraćenoj stazi, jer je start pomaknut nešto niže zbog jakog vjetra, 23-godišnja Amerikanka potvrdila je kako ove sezone nije najbolja samo u tehničkim disciplinama već je postala i vrhunska skijašica u brzim disciplinama.

Shiffrin je ranije ove sezone ostvarila čak tri pobjede u superveleslalomu u Svjetskom kupu (Lake Louise, Sankt Moritz, Cortina d'Ampezzo) što su joj bile prve pobjede u ovoj disciplini u karijeri, a vrhunsku formu pokazala je i na SP-u.

Za sjajnu Amerikanku ovo je četvrto zlato sa svjetskih prvenstava, a sva tri prethodna osvojila je u svojoj paradnoj disciplini slalomu, navodi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close