Kiša i problemi u Indoneziji

Šamanka tjerala oblake, gromovi udarali po stazi

Onda se išlo s odlaganjem, pomjeranjem, bilo je svega na stazi, shamanka je pokušala da otjera oblake i gromove koji su udarali u stazu.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2022. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalac Miguel Oliveira (KTM) pobijedio je u nedjelju na VN Indonezije, drugoj utrci nove sezone MotoGP-ja, koja se vozila na stazi Mandalika, ispred dvojice Francuza svjetskog prvaka Fabia Quartarare (Yamaha) i Johanna Zarca (Ducati-Pramac).

Ovu utrku, koja je počela s nešto više od sat vremena zakašnjenja zbog obilne kiše, nije vozio šesterostruki svjetski prvak u MotoGP-ju Španjolac Marc Marquez koji je na zagrijavanju pao i doživio potres mozga.

Za Oliveiru je ovo četvrta pobjeda u MotoGP-ju nakon slavlja 2020. i 2021. Očekivano, vozači su imali velikih problema sa lošim vremenom, kišom, na kraju uslijedila odluka da se trka skrati za četvrtinu iz bezbjednosnih razloga, pošto zbog stanja asfalta dolazi do velikog trošenja guma, a tu nije bio kraj, pošto je između kraja Moto2 trke i starta u kraljevskoj klasi počeo pljusak.

Video: Shamanka daje sve od sebe

Onda se išlo s odlaganjem, pomjeranjem, bilo je svega na stazi, shamanka je pokušala da otjera oblake, bilo je gromova koji su udarali u stazu.

Video: Udarac groma 

.

Kopirati
Drag cursor here to close