Novo iznenađenje

Senzacija na US Openu: Auger-Aliassime izbacio Murrayja

Mladi Francuz je na koncu slavio za dva sata i 10 minuta.
Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2020. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi kanadski tenisač Felix Auger-Aliassime plasirao se u 3. kolo US Opena nakon što je u tri seta porazio bivšeg pobjednika ovog turnira Britanca Andyja Murrayja sa 6-2, 6-3, 6-4.

Prije početka meča mladi Francuz je imao svega tri pobjede na Grand Slam turnirima, dok je Murray osvojio tri Grand Slam naslova - dva Wimbledona (2013, 2016) i US Open (2012).

No, kako se meč razvijao bilo je jasno kako Britanac nema previše izgleda.

Prije početka meča, 20-godišnji Auger-Aliassime najavio je kako će igrati agresivno protiv 13 godina starijeg Britanca koji se lani vratio tenisu nakon dvije operacije kuka. Kanađanin je opravdao svoje obećanje i od početka krenuo napadački.

"Život je smiješan jer sam ovdje kao dijete došao 2011. godine i gledao sam Andya kako igra protiv Feliciana Lopeza u trećoj rundi", rekao je Auger-Aliassime za ESPN.

"Ludo je što devet godina kasnije igram s njim ovdje i još sam ostvario pobjedu," dodao je.

Mladi Francuz je na koncu slavio za dva sata i 10 minuta, prenosi HINA.

"Nakon što sam dobio prva dva seta i dalje sam bio koncentriran i oprezan. Nikad ne znate koje trikove ima u džepu. Nije bilo lako jer se suočavate s velikim prvakom. To nije obično drugo kolo," dodao je 21. tenisač svijeta.

Murray je u prvom kolu pobijedio Yoshihita Nishioku za četiri sata i 39 minuta, ali nije imao snage ni izdržljivosti za još jednu pobjedu.

"Bilo je emotivno nakon završetka meča. Pogledao sam svoj telefon i vidio brojne poruke obitelji i prijatelja, tima i ostalih. Oni su bili uz mene, vidjeli su i teška vremena. Ne znam koliko je od nas zapravo vjerovalo da ću se pobijediti," kazao je britanski tenisač.

Kopirati
Drag cursor here to close