SP u skijanju

Schmidhofer iznenadila u superveleslalomu

Sport / Ostali sportovi | 07. 02. 2017. u 14:01 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvog dana Svjetskog skijaškog prvenstva u švicarskom St. Moritzu senzaciju je priredila 27-godišnja Austrijanka Nicole Schmidhofer, koja je pobijedila u superveleslalomu i tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Schmidhofer je dosad samo dva puta bila na postolju u utrkama Svjetskog kupa (20. 01. 2013. u Cortini d'Ampezzo bila je druga u superveleslalomu, a 24. 01. 2014. u Cortini je bila treća u spustu) - ove sezone najbolji rezultat ostvarila je prije 16 dana kada je u Garmisch-Partenkirchenu bila četvrta u superveleslalomu, prenosi Hina.

Srebro je pripalo Tini Weirather iz Lihtenštajna, koja je zaostala 33 stotinke, a najveća favoritkinja Švicarka Lara Gut, koja ove sezone ima tri pobjede u superveleslalomu, osvojila je bronzu sa 36 stotinki zaostatka.

Dvije skijašice koje su također bile u krugu favoritkinja Amerikanka Lindsey Vonn, koja ima 77 pobjeda u Svjetskom kupu, te Austrijanka Anna Veith, poznatija po djevojačkom prezimenu Fenninger, koja je prije dvije godine bila svjetska prvakinja u superveleslalomu, nisu došle do cilja.

U srijedu skijaši voze superveleslalom.

Kopirati
Drag cursor here to close