Demant

Savez profesionalnog boksa u BiH: Mišić se nije borio za titulu Europskog prvaka

Sport / Ostali sportovi | 18. 10. 2016. u 13:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez profesionalnog boksa u Bosni i Hercegovini demantirao je da je Čapljinac Boško Mišić postao prvak Europe u boksu po WBU verziji, što je 19. rujna objavio i naš portal.

Demant koji potpisuje glavni tajnik Saveza profesionalnog boksa u BiH Amer Numanović prenosimo u cijelosti, bez intervencija u tekstu.

''Savez profesionalnog boksa BiH je jedini nadležan za profesionalni boks u BiH ,i pored činjenice da je Boško Mišić član Hrvatskog saveza,on je državljanin BiH i naš savez ima stav prema njegovom statusu povodom meča koji je navodno boksao za titulu.

Svi savezi koji su regularni članovi EBU kao i sve titule se vežu za stranicu Boxrec koji predstavlja arhivu svih mečeva i borbi za titulu, shodno svemu navedenom, iznosimo naše stanovište koje glasi da Boško Mišić nije boksao za titulu,u skladu sa informacijama sa Boxrec-a nego se radilo o prestiž meču, što potvrđujemo i sljedećom fotografijom.

Kao što je očigledno nigdje nije navedeno da je spomenuti boksač Boško Mišić boksao za titulu.

U skladu sa navedenim i podacima kojim raspolažemo, Boško Mišić nije boksao za titulu,već je riječ o običnom prestiž meču ,a pozivamo se na informacije sa Boxrec-a.

Također naglašavamo da je Mišić ustvari boksao na ilegalnoj manifestaciji koja nije pod pokroviteljstvom EBU koji je jedini regularni savez za Europu,te sigurni smo da će spomenuti boksač biti suspendiran na određeno razdoblje od strane njegovog saveza (gdje je registriran) zbog nastupa''.

Bljesak.info objavom ovog demanta završava praćenje slučaja nastupa Boška Mišića na navedenoj manifestaciji, kao i sva daljnja prepucavanja između Mišića i Saveza profesionalnog boksa u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close