Popuštanje

Saudijke mogu na tri stadiona

"Počele su pripreme triju stadiona u Rijadu, Džedi i Damamu za prihvat obitelji početkom 2018.", priopćilo je ministarstvo sporta
Sport / Ostali sportovi | 30. 10. 2017. u 07:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijska Arabija će dopustiti ženama da prate sportske događaje na tri stadiona od 2018. godine, što je presedan u tom ultrakonzervativnom kraljevstvu, priopćile su vlasti u nedjelju.

"Počele su pripreme triju stadiona u Rijadu, Džedi i Damamu za prihvat obitelji početkom 2018.", priopćilo je ministarstvo sporta na Twitteru.

Ta odluka je donesena nakon što je kraljevstvo Zaljeva nedavno počelo ublažavati ograničenja određena ženama, piše Hina.

U rujnu je kralj Salman najavio da će Saudijke moći upravljati automobilima od lipnja 2018. godine, što je povijesna odluka u posljednjoj zemlji na svijetu koja zabranjuje ženama da voze.

Nekoliko dana ranije, stotine Saudijki prvi put su došle na stadion Rijada na proslavu nacionalnog praznika koji je uključivao koncerte i vatromet.

Do tada, ženama nije bio dopušten pristup na stadione jer je u kraljevstvu na snazi mjera odvajanja spolova u javnim prostorima.

U Saudijskoj Arabiji žene tijekom studija ili putovanja moraju biti u pratnji i pod nadzorom muškarca iz njihove obitelji, obično oca, muža ili brata.

Kopirati
Drag cursor here to close