Jubilani deseti

Sarajevski polumaraton ove godine s popratnim utrkama

Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2016. u 15:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa sloganom “Half marathon, Full experience“ jubilarno 10. izdanje sarajevskog Coca-Cola polumaratona održat će se u nedjelju, 18. rujna s početkom u 9 sati ispred BBI Centra.

Uz one najspremnije koji će trčati polumaraton dužine 21 kilometar, individualno ili štafetno, više od 1000 rekreativaca sudjelovat će u utrci “Novo Nordisk Fun Run“ dužine 4 kilometra, utrci za djecu “Nesquik Kid's Run“ te “Run with me“ događaju koji će osobama sa invaliditetom pružiti mogućnost da uživaju u sportskim aktivnostima.

Prijave i uplate kotizacija za “Novo Nordisk Fun Run“ i “Nesquik Kid's Run“ moguće je izvršiti 16. i 17. rujna na trećem katu BBI Centra ili na dan trke u zoni starta, a količina brojeva je ograničena na 300 za dječiju trku i 800 za Fun Run trku-šetnju.

Za sve one kojima je 21 kilometar prevelik izazov, organizatori iz Udruženja Marathon Sarajevo veliku pažnju su posvetili popratnim utrkama sarajevskog polumaratona.

“Sugrađani i sugrađanke svih dobi i uzrasta dobrodošli su na neku od utrka. Novo Nordisk Fun Run utrka i šetnja i dalje je dostupna svima koji ne mogu istrčati polumaraton, ali mogu lagano prošetati ili pretrčati 4 kilometra”, izjavio je direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović.

“Želja nam je da se djeca što ranije počnu baviti sportom i sretni smo što ove godine imamo Nesquik utrku samo za njih. Sa “Run with me“ utrkom šaljemo poruku jednakosti i zajedništva i pružamo priliku osobama sa poteškoćama u razvoju da uživaju u sportskim aktivnostima“, dodao je. 

Pokrenut kao simbolična utrka kojom se tada želio obilježiti Međunarodni dan bez automobila, sarajevski polumaraton danas je postao značajan termin u kalendarima trkača i trkačica iz cijelog svijeta.

Decenijski rad na promociji sporta i zdravog načina života učinio ga je najmasovnijim sportskim projektom u BiH koji prate i brojni svjetski mediji te time igra ulogu velikog ambasadora našeg grada i države.

Kopirati
Drag cursor here to close