15-godišnji Sarajlija

Sanjin Pehlivanović dvostruki europski prvak u bilijaru

Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2017. u 06:17 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u kategoriji do 17 godina u nizozemskom Leendeu.

Petnaestogodišnji Sarajlija titule europskog prvaka osvojio je u dvije bilijarske discipline "8 ball" i "9 ball", dok je u disciplini "straight pool" osvojio srebrno odličje.

Pehlivanović je trenutno najbolji mladi igrač bilijara u svijetu, a to je potvrdila i Europska bilijarska federacija - EPBF u čijem izboru je proglašen za najboljeg u 2016. godini.

Pehlivanović je sjajnim igrama u svojoj kratkoj, ali izuzetno bogatoj karijeri, ostvario i ono što do sada, a naročito s 15 godina starosti, nije nitko uspio.

Ovaj talentirani mladi Sarajlija je dobio poziv od najboljeg europskog bilijar kluba BSV Dachau iz Njemačke da od rujna ove godine nastupa za taj klub. Inače, u tom klubu igraju najbolji igrači današnjice kao što su Nijemac Ralph Souquet, Španjolac David Alcaide i Albin Ouschan iz Austrije.

Pehlivanovića do kraja godine očekuje niz jakih natjecanja, a kao jedno od važnijih izdvaja "Japan open" i prvenstvo svijeta za juniore koje će biti održano u Moskvi.

Kopirati
Drag cursor here to close