Na kraju ipak objavio

Sampras: Supruga se bori s kancerom

Bridgett je krajem prošle godine završila na operaciji, bila je podvrgnuta kemoterapijama.
Sport / Ostali sportovi | 30. 10. 2023. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve ovo je prošao već jednom u životu Pete Sampras. Njegovom treneru Timu Gullikson krajem 1994. godine je otkriven krvni ugrušak u mozgu. Bez obzira na to, Tim je doputovao početkom sljedeće godine na Australian Open, ali se nije dugo zadržao.

Morao se vratiti u SAD, gdje je potvrđeno kako se tumor na mozgu širi. I danas se mnogi sjećaju suza Pete Samprasa početkom petog seta u meču protiv Jima Couriera na Australian Openu. Tim je preminuo 1996. godine.

Danas, 27 godina kasnije Pete Sampras se nalazi skoro u identično teškoj situaciji. Sada je Pete objavio kako se njegova supruga Bridgette bori s tumorom jajnika. U svom stilu, hladni i zatvoreni Sampras je dobrim dijelom informacije o svojoj supruzi čuvao u tajnosti, međutim, sada je napokon upoznao javnost.

Bridgett je krajem prošle godine završila na operaciji, bila je podvrgnuta kemoterapijama.

"Kao što znate, veoma sam tiha i povučena osoba. Međutim, posljednjih godinu dana je bilo veoma teško kako za mene tako i za moju obitelj. Na kraju sam odlučio da vas upoznam o čemu se radi. Krajem prošle godine mojoj supruzi Bridgette je dijagnosticiran zloćudni kancer jajnika. Od tada, prošla je veliku operaciju, kemoterapije i nastavlja da se bori. Teško je gledati nekoga koga voliš kako prolazi kroz izazov kakav je ovaj.

Međutim, kada vidim da se naši sinovi bore da joj pomognu, to je nešto nevjerojatno. Kada gledam kako Bridgett nastavlja da bude sjajna majka i supruga koja prolazi kroz težak period, sve to za mene predstavlja veliku inspiraciju. Naučio sam da je teško dobiti podršku kada je ovo nešto o čemu se teško govori. S tim rečeno, od vas samo vaše lijepe riječi i molitve za našu obitelj i Bridgette koja se bori da se oporavi u potpunosti. Hvala", napisao je Sampras. 

Pročitajte još

Sampras je jedan od najvećih koje je teniski svijet upoznao. Osvojio je 14 Grand Slam titula, sedam puta Wimbledon, pet puta US Opena, dok je u Australiji uzeo dva naslova. 2007. godine je primljen u teniski Hall of Fame. Suprugu Bridgette je upoznao 2000. godine. Bridgette Leann Wilson je glumica koja je pored filmovao kao što su "I Know What You Did Last Summer", "Nixon" ili "The Wedding Planner" glumila u serijama "CSI", "Frasier".

Kopirati
Drag cursor here to close