Bravo

Šahistice Brotnja opet najbolje

U konkurenciji su bili: ŠK „Brotnjo“ Čitluk, ŠK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg , ŠK „Jajce“ Jajce, ŠK „Rama“ Prozor- Rama, ŠK „Čapljina“ Čapljina. Odigrano je pet kola po Bergerovom sustavu.
Sport / Ostali sportovi | 23. 08. 2023. u 07:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg- Bosne, od 19. do 21. 8. u hotelu „Zenit“ u Neumu, organizirano je treće ekipno natjecanje Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg- Bosne. U konkurenciji su bili: ŠK „Brotnjo“ Čitluk, ŠK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg , ŠK „Jajce“ Jajce, ŠK „Rama“ Prozor- Rama, ŠK „Čapljina“ Čapljina. Odigrano je pet kola po Bergerovom sustavu.

Za ekipu ŠK „Brotnjo“ Čitluk nastupile su Ana Ostojić, Mihaela Buntić i Maja Ostojić. Iako je borba bila neizvjesna do posljednjeg kola, u kojem su snage odmjerili ŠK „Brotnjo“ i ŠK „Čapljina“, pobjedu je naposljetku odnio ŠK „Brotnjo“, čime su šahistice ŠK „Brotnjo“ treći put uzastopno osvojile prvo mjesto s ostvarene tri pobjede i jednim neriješenim rezultatom.

Ana Ostojić, igrajući na prvoj ploči, je ostvarila sve četiri pobjede, a Mihaela Buntić, igrajući na drugoj ploči, je ostvarila dvije pobjede i jedan remi.

Odličnim nastupom ekipa ŠK „ Brotnjo“ ostvarila je pravo sudjelovanja na Premier ligi BiH za žene. Hvalevrijedan nastup zabilježile su i drugoplasirana ekipa ŠK „Čapljina“ i trećeplasirana ekipa ŠK „Rama“.

 

Kopirati
Drag cursor here to close