Vozač Mercedesa iznenadio

Russellu pole position u Mađarskoj

Najveće razočarenje su vozači Red Bulla. Prvo je Sergio Perez ispao u drugom krugu kvalifikacija, dok je u Q3 Max Verstappen imao velikih problema sa motorom, nije praktički uspio niti pokrenuti bolid u brzom krugu, pa je na kraju tek deseti.
Sport / Ostali sportovi | 30. 07. 2022. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Mercedesa, George Russell ostvario je najbolje vrijeme u današnjim kvalifikacijama za sutrašnju VN Mađarske na stazi Hungaroring. Iza Russella ostali su Carlos Sainz i Charles Leclerc. Sainz će kao drugi krenuti iz prvog startnog reda, dok je Charles Leclerc ovoga puta bio malo sporiji od momčadskog kolege.

Četvrti je Lando Norris u McLarenu, a mjesta u trećem redu osigurali su vozači Alpinea – Esteban Ocon i Fernando Alonso. Najveće razočarenje su vozači i bolidi Red Bulla. Prvo je Sergio Perez ispao u drugom krugu kvalifikacija, dok je u Q3 Max Verstappen imao velikih problema sa motorom, nije praktički uspio niti pokrenuti bolid u brzom krugu, pa je na kraju tek deseti.

Ništa nije ukazivalo na probleme koje će Verstappen imati posebno nakon prvog dijela kvalifikacija. U tom Q1, veliki broj vozača se našao na stazi s obzirom na strah od eventualnih padavina, nekako su najviše kalkulirali vozači Ferrarija koji su izašli na stazu nekih 13 minuta prije kraja prvog dijela kvalifikacija. Japanac Tsunoda je predvodio društvo koje se nije kvalificiralo u Q2, a toj skupini vozači su se našli Albon, Vettel, Gasly i Latifi.

Max Verstappen je imao najbolje vrijeme u Q2 dijelu kvalifikacija. Leclerc je bio drugi, Alonso odličan treći. Najveće iznenađenje predstavljao je loš rezultat Pereza. Njemu je jedan brzi krug izbrisan pa ipak vraćen, ali na kraju je ostao na 11. mjestu sa zaostatkom od sedam stotinki sekunde za desetim Bottasom.Uz Meksikanca, svoj su subotnji nastup u ovom dijelu završili Zhou u Alfi, Stroll u Aston Martinu te oba vozača Haasa. Magnussen će startati 13., a Schumacher 15.

Kopirati
Drag cursor here to close