Prvo izdanje Billie Jean King Cup

Rusija i Švicarska u finalu

Prag je domaćin inauguralnog izdanja "Billie Jean King Cupa" koji je kao i Davis Cup promijenio sustav takmičenja, pa smo baš kao i kod tenisača imali 12 reprezentacija koje su se pojavile na ovom završnom turniru.
Sport / Ostali sportovi | 06. 11. 2021. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu ovogodišnjeg izdanje Billie Jean King Cup, bivšeg FED Cupa, igrat će Švicarska i Rusija. Na turniru kojem je domaćin Prag, Ruskinje u polufinalu bile bolje od Amerikanki 2:1, dok je Švicarske finale izborila nakon dva singla protiv Australije.

Liudmila Samsonova je svakako bila junak prvog polufinala. Ona je u prvom singlu bila bolja od Sloan Stephens nakon preokreta 1:6, 6:4, 6:3. Bod Amerikankama i ostanak u meču osigurala je Danielle Collins.

Collins je u maratoncu koji je trajao skoro tri sata slomila nekako otpor 12. igračice svijeta Anastasije Pavlyuchenkove 6:7(9), 7:6(2), 6:2, pa je odluka pala u igri parova. U tom meču je bilo najmanje neizvjesnosti, jer su Veronika Kudermetova i Samsonova bile bolje od Shelby Rogers i Coco Vandeweghe sa 6:3, 6:3.

Ruskinjama je ovo ukupno 12. finale ovoga natjecanja formiranog 1963. godine, dva su odigrale pod zastavom Sovjetskog Saveza, dok su Amerikanke ostale na 30 finala.


U drugom polufinalu su Belinda Benčić i Jill Teichmann svojim protivnicama prepustile kombinirano osam gemova.Ajla Tomljanović je uhvatila pet protiv Benčić Storm Sanders tri kontra Teichmann.


Prag je domaćin inauguralnog izdanja "Billie Jean King Cupa" koji je kao i Davis Cup promijenio sustav takmičenja, pa smo baš kao i kod tenisača imali 12 reprezentacija koje su se pojavile na ovom završnom turniru. Rusija, Australija i Švicarska su se do polufinala probile bez poraza, dok su Amerikanke tamo stigle uz dosta sreće i omjer pobjeda i poraza 1-1.

Kopirati
Drag cursor here to close