Vjeran sebi

Roland Garros: Borna Ćorić doživio neočekivani poraz od Slovaka Gombosa

Prvi hrvatski reket Borna Ćorić ispao je već u prvom kolu Roland Garrosa. Ćoriću je ovo prvi put da je nastup na pariškom Grand Slam turniru završio u prvom kolu.
Sport / Ostali sportovi | 27. 09. 2020. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Borna Ćorić nakon Mastersa u Rimu ispada u prvom kolu ina Roland Garrosu

Prvi hrvatski reket Borna Ćorić ispao je već u prvom kolu zadnjeg Grand Slama ove vanredne sezone Roland Garrosa. Bolji je bio 106. igrač svijeta Norbert Gombos s 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3, 6:4.

Nije Zagrepčanin iskoristio dosta povoljan ždrijeb i uz dosta grešaka, točnije 45 neprisiljenih, oprostio se već na startu French Opena.

U trećem gemu prvog seta protivnik je došao do brejka, nakon što je Ćorić stigao 0:40 ali je na kraju ipak predao Gombosu taj u prvom setu ključan gem. Sve ostale svoje servise oba su takmaca obranila što znači da je prvi set otišao u korist Slovaka sa 6:4.

U drugom je Ćorić i durgoj polovici seta oduzeo protivnikov servis i slavio sa 6:3, izjednačio na 1:1 u setovima i djelovalo je kao da će okrenuti meč na svoj mlin.

Štoviše, u drugom je rano uzeo brejk i poveo sa 3:1 u gemovima. No tu kreće potpuni blackout, Ćorić gubi sedam gemova za redom, usput ispustivši treći set, predavši servis protivniku i u četvrtom i tu je meć bio rješen.

Slovački 30-godišnjak je u svom debiju u glavnom ždrijebu Roland Garrosa ostvario tek drugu pobjedu na Grand Slam turnirima, a prvu je zabilježio probivši se do 2. kola ovogodišnjeg US Opena.

Kako bi bilo još jasnije kakav je debakl Ćorić pretrpio, evo Gomboševih brojki: U 11 godina karijere ima 13 (s ovom sad) pobjeda na ATP Touru i 31 poraz. Sve ostalo je igrao challengere.

Kopirati
Drag cursor here to close