Davis Cup

Roger Federer odveo Švicarsku u finale

Sport / Ostali sportovi | 14. 09. 2014. u 14:29 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tenisači Švicarske borit će se za naslov pobjednika Davis Cupa protiv Francuske, nakon što je u prvom pojedinačnom meču u Ženevi Roger Federer sa 6:2, 6:3, 7:6 (4) svladao najboljeg talijanskog tenisača Fabija Fogninija i donio domaćima treći, pobjednički bod u polufinalu.

Švicarcima će to biti drugi nastup u finalu. Prvi put su za naslov igrali 1992. godine. Tada su Amerikanci sa svojim teniskim Dream Teamom, u kojem su bili Andre Agassi, Pete Sampras, Jim Courier i John McEnroe, u Forth Worthu ugostili Švicarsku predvođenu Marcom Rossetom i Jakobom Hlasekom i pobijedili s 3-1.

Domaćin finala, koje je na rasporedu od 21. do 23. studenog, bit će Francuska s obzirom na to da su u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju, u četvrtfinalu 2004. godine, domaćini bili Švicarci.

Francuzi, za koje je tada igrao njihov današnji izbornik Arnaud Clement, svladali su Švicarsku s 3-2, a oba boda Švicarcima donio je Roger Federer. Bio je to posljednji švicarski nastup u četvrtfinalu do ovogodišnjeg pohoda do finala.

Kopirati
Drag cursor here to close