Legendarni boksač iz Paname

Roberto Duran završio u bolnici

"Šaka od kamena" je iza sebe imao veliki broj mečeva, ali posebna priča bilo je njegovo rivalstvo sa popularnim "Šećerkom", Sugar Ray Leonardom.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2024. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Paname stižu vijesti kako je legendarni Roberto Duran završio u bolnici. Članovi obitelji su se oglasili preko društvenih mreža:

"Obitelj Duran javlja da je naš šampion pretrpio zdravstvene komplikacije zbog atrioventrikularne blokade. Čekamo rezultate da bismo kasnije mogli podijeliti više informacija o njegovom zdravlju. Hvala obitelji, prijateljima i svim fanovima što se molite za njega".

Duran spada sasvim sigurno u red TOP 10 boksača koji su obilježili povijest boksa. U karijeri koja je trajala od 1968. do 2001. godine bio je svjetski prvak u četiri kategorije - lakoj, velteru, polusrednjoj i srednjoj kategoriji. Odradio je 119 mečeva i upisao je 103 pobjede, od čega 70 nokautom.

Posljednji meč imao je u srpnju 2001. protiv Portorikanca Hectora Camacha u Denveru, a izgubio ga je odlukom sudaca. Pet mjeseci kasnije u dobi od 50 godina objavio je završetak boksačke karijere.

"Šaka od kamena" je iza sebe imao veliki broj mečeva, ali posebna priča bilo je njegovo rivalstvo sa popularnim "Šećerkom", Sugar Ray Leonardom.

Svijet boksa pamti prvi okršaj 1980. godine, kada je Duran obranio svoju WBC titulu u poluteškoj kategoriji. Pet mjeseci kasnije u New Orleansu je u osmoj rundi Duran uzviknuo "no mas" što je značilo da se predaje. Posljednji dvoboj Durana i Leonarda dogodio se 1989. u Las Vegasu u super-srednjoj kategoriji, i opet je slavio američki boksač jednoglasnom sudačkom odlukom.

Kopirati
Drag cursor here to close