Varšava

Roberto Carlos u žiriju: Gledaj uživo Red Bull Street Style svjetsko finale

Osnovni sudijski kriteriji su kreativnost, tehničko umijeće i stil. Prije Carlosa, vještinu natjecatelja su ocjenjivale nogometne veličine kao što su Edgar Davids, Fabio Cannavaro i Raí.
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Varšavi se ovaj tjedan održava Svjetsko finale Red Bull Street Stylea, najprestižnije svjetskog natjecanje u freestyle nogometu, na kojem će jedan od sudac biti Roberto Carlos.

Prema mišljenju mnogih, najbolji lijevi bek svih vremena, nogometaš koji je napravio revoluciju na poziciji koju je igrao, čovjek pred čijim su slobodnim udarcima drhtale protivničke obrane i koji je zbog svog topovskog šuta (njegove lopte su znale letjeti brzinom od 169 km/h!) dobio nadimak ''El Hombre Bala'' (Čovjek-metak), u glavnom gradu Poljske naći će se u novoj ulozi, priopćeno je iz Red Bulla.

Naime, Roberto Carlos će se pridružiti drugim poznatim sportskim imenima u žiriju Svjetskog finala Red Bull Street Stylea, najveće natjecanje u freestyle nogometu na planeti. U sedmom izdanju natjecanja, finalni turnir će okupiti majstore u baratanju loptom iz više od 50 zemalja, koji će se u četvrtak 22. studenog u varšavskoj dvorani Gwardii boriti za titule najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Format turnira ukratko glasi ''tri minute, dva natjecanja, jedna lopta'': odnosno, natjecatelji u duelima jedan-na-jedan imaju tri minute da pokažu šta znaju s loptom i impresioniraju žiri svojim trikovima.

Foto: Red Bull PR / Red Bull Street Style

Osnovni sudijski kriteriji su kreativnost, tehničko umijeće i stil. Prije Carlosa, vještinu natjecatelja su ocjenjivale nogometne veličine kao što su Edgar Davids, Fabio Cannavaro i Raí.

''Uzbuđen sam što ću 22. studenog biti jedan od sudaca na Red Bull Street Style finalu. To je novi izazov za mene, i zaista mu se radujem!'', izjavio je entuzijastično Carlos. ''Već sam bio u Poljskoj ranije, ali prije mnogo godina, tako da je odlično ponovo posjetiti živahan grad kao što je Varšava.''

Branitelj titule kod muškaraca je Argentinac Carlos 'Charly' Iacono, dok će u konkurenciji žena francuska kraljica freestyle nogometa, Mélody Donchet, pokušati doći do trećeg uzastopnog naslova. U ovogodišnjem izdanju sudjeluju vrhunski freestyleri iz više zemalja nego ikada do sada, tako da će aktualni prvak i prvakinja morati nadmašiti sami sebe ako titule žele zadržati u svom vlasništvu, priopćeno je iz Red Bulla.

''Uvijek sam bio fan freestyle nogometa, jer čak i za profesionalnog nogometaša je prilično nevjerovatno vidjeti šta ti momci mogu uraditi s loptom'', rekao je Carlos. ''Nisam siguran ni da li bih ja mogao izvesti sve njihove trikove: uvjeren sam da bi to bilo teško čak i za druge sjajne igrače s kojima sam igrao u karijeri!''

Malo je toga što u svojoj prebogatoj karijeri Carlos nije osvojio. Sa Realom je četiri puta osvajao španjolsku La Ligu i tri puta Ligu prvaka, bio je prvak svijeta sa Brazilom 2002. godine, a iste godine bio je drugi u glasovanju za Zlatnu loptu, koja je ipak pripala njegovom zamljaku Ronaldu.

Natjecanje u Varšavi počinje u 19 sati, u četvrtak 22. studenog, a putem live streama na Red Bull TV, YouTubeu i Facebooku, moći će se pratiti i u našoj zemlji. 

Kopirati
Drag cursor here to close