Medalja i za Mostarku

Rekordno izdanje Duvanjske desetke: Imoćanin i Zagrepčanka odnijeli pobjedu

Sport / Ostali sportovi | 06. 08. 2023. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto. tomislavcity.com / Pobjednici Duvanjske desetke

Završena je Duvanjska desetka 2023. Pobjednik je Ivan Dračar, a u ženskoj konkurenciji Marija Vrajić.

U subotu je u Tomislavgradu trčana 9. Duvanjska desetka koja je ujedno drugo državno prvenstvo BiH te prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine na 10 km.

Deveto izdanje

Deveto izdanje Duvanjske desetke okupilo je rekordan broj sudionika (270 s brojem i više od 30 sudionika koji nisu stigli podići startni broj), prenosi Tomislavcity

Natjecatelji su pristigli iz 12 zemalja: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke, Italije, Cipra, Ghane, Kenije, Saudijske Arabije i Norveške.

Video: Duvanjska desetka 2023. Start

Pobjednik Duvanjske desetke u utrci na 10 km je Imoćanin Ivan Dračar, član HAAK Mladost iz Zagreba koji je bio najbrži i prošloga izdanje ove utrke. Drugi je bh natjecatelj Mladen Samardžić (32:39) iz AK Marathon Brčko, a treći je Emir Hastor iz AK Goražde (32:57) koji je treće mjesto osvojio i u utrci 2022.

Dračaru je ujedno postavo novi rekord staze s 32:06.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Marija Vrajić iz AK Maksimir, R Hrvatska, druga je bila Dijana Manđeralo iz AK Runners Livno/Ak Fit, a treća Danijela Kuna iz AK Puls Tomislavgrad.

Foto: Tomislavcity / Rekordno izdanje Duvanjske desetke

Trojica najbržih Duvnjaka u utrci na 10 km su: Ante Pokrajčić, Džemal Bukvić i Josip Martinović.

Tri najbolje plasirane Duvanjke su: Josipa Baković, Vesna Ćavar i Matija Drmić.

Mostarka srebrna 

Najbrži u utrci na 3,3 km u muškoj konkurenciji bili su: Abdulmajeed Asiri (Saudijska Arabija) s vremenom 11:00, potom Sufyan Musah (GHA) a trećeplasirani je bio Marko Lončar iz AK Imotski.

U ženskoj konkurenciji utrke na 3,3 km najbolje vrijeme istrčala je Naomi Manđeralo (AK Runers Livno/AK Fit) s vremenom 13:31, druga je Anđela Talić (SPK Zrinjski), a treća Lorena Manđeralo (AK Runers Livno/AK Fit).

Proglašeni su i prvaci Federacije BiH i državni prvaci u juniorskoj i seniorskoj kateogoriji u utrci na 10 km.
Najbrže trkače u utrkama na 100, 200, 300 i 400 m možete pogledati ovdje.

Podsjećamo da je "Duvanjska desetka" prvi put organizirana 2014. godine, a u njoj je tada sudjelovalo 50-ak natjecatelja. Današnji sportski događaj organizirali su AK Tomislav i Atletski savez BiH pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad.

Foto: Tomislavcity / Rekordno izdanje Duvanjske desetke
Kopirati
Drag cursor here to close