U iščekivanju nove sezone

Red Bull Cliff Diving: Trening na fascinantnim liticama u Meksiku

Sport / Ostali sportovi | 18. 05. 2017. u 17:13 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranje sezone Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017 zakazano je za 24. lipnja u Irskoj, a u sklopu priprema dvojica skakača - Jonathan Paredes i David Colturi - posjetili su Meksiko i trenirali na prirodnom kamenom luku u Cabo San Lucasu.

Mostarska publike imat će priliku da se uvjeri u njihovo umijeće na jednom drugom kamenom luku - luku Starog mosta, 16. rujna u Mostaru.

Meksikanac Paredes i Amerikanac Colturi su među onima koji s trona žele srušiti šestostrukog prvaka, Engleza Garyja Hunta. Paredes je prošle godine bio viceprvak, a Colturi je sezonu morao okončati ranije zbog ozbiljne povrede ramena. No, nakon operacije je spreman da se vrati jači nego ikad.

Njih dvojica su se u okviru priprema za novu sezonu zaputili na krajnji jug meksičkog polutoka Baja California, kako bi u turističkom dragulju Cabo San Lucas skakali s 26 metara visine na čuvenoj litici 'El Arco', prirodnom kamenom luku koji se izdiže iz bijele pješčane plaže.

Kako je izgledao njihov trening na ovoj fascinantnoj lokaciji, pogledajte u videu.

No, nisu tu bili samo zbog egzotične prirode. Kako sami kažu, svaka prilika za skokove s ove visine je neprocjenjiva, jer u vansezoni treniraju uglavnom na visinama od 10 ili 12 metara.

“Popeti se tako visoko, iskusiti udar o površinu vode s te visine, letjeti i kontrolisati tijelo u zraku je nešto što vas stvarno pripremi za prva takmičenja u sezoni”, kaže David Colturi.

500

Oni, zajedno s ostalim skakačima, uskoro putuju na otok Inis Mór na zapadnoj obali Irske, gdje će 24. lipnja biti održano prvo natjecanje i otvorena sezona Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017.

Zanimljivo za njih dvojicu jeste da su se obojica u Mostaru penjali na pobjednički podij: Paredes je svoju debitantsku pobjedu ostvario upravo 2015. godine na prvom Red Bull Cliff Diving natjecanju u našoj zemlji, dok se Colturi na Starom mostu oprostio od sezone 2016 u velikom stilu, osvojivši treće mjesto i svoj jedini pobjednički podij u prošloj godini, nakon čega je otišao na operaciju ramena.

Da li će i ove godine zablistati u Mostaru, saznaćemo 16. rujna, kada će Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo po treći put gostovati u našoj zemlji, a najbolji svjetski skakači i skakačice na Starom mostu ponovo izvoditi akrobacije od kojih zastaje dah.

Prije toga, svjetska skakačka elita posjetiće Irsku, Portugal, Italiju i SAD, a prvenstvo će nakon Mostara završiti u Čileu.

Za sve informacije i najnovije vijesti o prvenstvu, pratite www.redbull.ba, www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranicu natjecanja u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close