Najbolji svjetski skakači

Red Bull Cliff Diving ovog vikenda u Walesu, dva tjedna poslije u Mostaru

Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2016. u 11:49 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ljetne pauze od pet sedmica, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2016. nastavljeno je u Italiji, a sljedeća stanica ovog vikenda bit će Wales. Dva tjedna nakon toga, 24. rujna, najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu ponovo stižu na Stari most u Mostar.

Posljednjeg vikenda u kolovozu, Polignano a Mare, živopisni primorski gradić na Jadranskoj obali juga Italije, bio je domaćin pete stanice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016. U Polignanu su održana natjecanja i za muškarce i za žene, kao što će to biti slučaj sa svim preostalim postajama ove sezone.

Dakle, u Mostaru ćemo, pored elitnih skakača, ove godine gledati i najbolje svjetske skakačice.

Pred 70.000 okupljenih gledatelja, natjecanje u Italiji bilo je uistinu uzbudljivo i donijelo je dosta iznenađenja: skakači na koje se nije obraćala prevelika pažnja pomrsili su račune favoritima.

Pobjednik u konkurenciji muškaraca je Artem Silčenko (Rusija), dok su drugo i treće mjesto zauzeli Steven LoBue (SAD) i Jonathan Paredes (Meksiko). U natjecanju žena Lysanne Richard (Kanada)  ostvarila je prvu pobjedu karijere, Rhiannan Iffland (Australija) je bila druga, a aktuelna prvakinja Rachelle Simpson (SAD) treća.

Promjena u ukupnom poretku muškaraca nema: Hunt i dalje vodi, a slijede ga Paredes na drugom i Andy Jones (SAD) na trećem mjestu. No, Paredes je znatno smanjio zaostatak u odnosu na Hunta. Kod žena je vodeća Iffland, prati je Richard, a treća je još jedna Australka Helena Merten.

Prvenstvo idućeg vikenda putuje u Veliku Britaniju, u pokrajinu Pembrokshire u Walesu. Tamo će 11. rujna, na bajkovitoj lokaciji Plave lagune, usred idiličnog velškog krajolika, biti održano šesto natjecanje sezone.

A dva tjedna nakon toga, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo po drugi put stiže u našu zemlju: Mostar i Stari most će 24. rujna ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice u vodu.

U međuvremenu, snimak natjecanja iz Italije možete pogledati OVDJE i na Red Bull TV, a sva događanja u prvenstvu pratite na www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranici prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close