Mostar

Red Bull Cliff Diving: Carlos Gimeno i Molly Carlson pobjednici skokova

Skokove u Mostaru pratilo je nekoliko tisuća gledatelja.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2023. u 17:29 Anadolija/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolac Carlos Gimeno pobjednik je skokova sa Starog mosta u Mostaru u sklopu Red Bull Cliff Diving serije u muškoj konkurenciji. On je s ukupno 439,75 poena u tri serije trijumfovao ispred Catalina Prede iz Rumunije, koji je prikupio ukupno 431 poen. Treće mjesto osvojio je Aidan Heslop iz Velike Britanije.

"Ovo je definitivno najsretniji i najbolji trenutak u mojoj karijeri. San je postao java. Ovo je prelijepo. Konačno mogu reći da sam prvak Cliff Divinga", rekao je Gimeno nakon proglašenja pobjednika.

Najveće ocjene žirija i deset bonus poena dobio je skok Catalina Prede.

U ukupnom poretku vodi Constantin Popovici iz Rumunije s 832 boda, slijedi ga Aidan Heslop iz Velike Britanije sa 699 te današnji pobjednik Gimeno s 573 boda.

Foto: Bljesak.info / Molly Carlson najbolja u ženskoj konkurenciji

Trijumf u ženskoj konkurenciji ostvarila je Kanađanka Molly Carlson s 378,6 bodova, koju je pratila favoritkinja Australijanka Rhiannan Iffland s 361,5 bodova. Eleanor Smart, Amerikanka koja je prvi put nastupila upravo u Mostaru, zauzela je treće mjesto s 322,6 bodova.

Bez obzira na trijumf u Mostaru, Carlson u ukupnom poretku sigurno ne može sustići Rhiannan Iffland koja ima 990 bodova. Na trećoj poziciji je Xantheia Pennisi sa 440.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving 

Skokove u Mostaru pratilo je nekoliko tisuća gledatelja.

Sljedeća, posljednja stanica najboljih skakača i skakačica je u Oklandu, na Novom Zelandu, u studenom ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close