Najteža utrka

Red Bull 400 ponovno stiže u Bosnu i Hercegovinu!

Riječ je o usponu na skijaške skakaonice zbog čega i slovi za jednu od najtežih utrka na svijetu.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2022. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka koja se djelomično trči četveronoške i koja pomiče fiziološke granice čovjeka. Iako je dugačka samo 400 metara, riječ je o usponu na skijaške skakaonice zbog čega i slovi za jednu od najtežih utrka na svijetu. Ideja o korištenju skijaških skakaonica za utrku uzbrdo rodila se 2011. godine i od tada nije poštedjela nikoga tko se u njoj okušao. natjecatelji kreću od podnožja brda i pokušavaju što prije doći do vrha, a pritom moraju pobijediti 37 stepeni ili točnije 170 metara visinske razlike u samo 400 metara staze.

  / Red Bull 400

Svjetski poznata utrka već je debitirala na našoj domaćoj sceni kad je prošle godine izazvala mnoge amatere i profesionalce na igamanskom Malom polju. Na Olimpijskoj skakaonici, u svom prvom izdanju, natjecatelji su svjedočili izazovnom vertikalnom usponu, cjelodnevnom druženju i popratnom sadržaju koji je svima ostao dobro zapamćen pa se tako Red Bull 400 ponovo vraća u Bosnu i Hercegovinu, na istu lokaciju već 2. srpnja 2022. godine.

  / Red Bull 400

Prošle godine, među 120 prijavljenih takmičara, od kojih su se odvojeno borili muškarci i žene, posebno su se izdvojili pobjednik u muškoj konkurenciji, Aleksa Vuković sa vremenom 04:22:29, a u ženskoj, reprezentativka BiH, Adela Čomor sa vremenom 05:28:84.

BiH se tim činom pridružila odabranom društvu zemalja koje su ugostile utrku svjetskog Red Bull 400 prvenstva, u 10. sezoni od nastanka utrke, a domaćinsku ulogu zadržat će i ove godine.

Prvo izdanje ''najteže svjetske utrke na 400 metara'' u našoj zemlji privuklo je veliki broj ljubitelja ekstremnih sportskih izazova, kako amatera i rekreativaca tako i profesionalaca. Ovo takmičenje garantira dobru zabavu i druženje na olimpijskoj planini, a sve uz utrku s visokom dozom adrenalina.

Ispitivanje vlastitih granica na vertikalnom usponu održat će se 2. srpnja. Detalji o utrci nalaze se na službenim stranicama Red Bull Bosna i Hercegovina.

Kopirati
Drag cursor here to close