Nakon ukidanja zabrane

Razmatra se mogućnost da 13 ruskih sportaša sudjeluju na ZOI

Međunarodni sportski arbitražni sud je u četvrtak zbog pomanjkanja dokaza ukinuo doživotnu zabranu sudjelovanja na igrama za 28 Rusa
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2018. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni  olimpijski odbor- MOO  danas je  Pyeongchangu potvrdio mogućnost da  13 ruskih sportaša i dva trenera, kojim je Međunarodni sportski sud CAS u četvrtak ukinuo zabranu sudjelovanja na igrama, ipak nastupe u Južnoj Koreji. Konačnu odluku će donijeti posebna neovisna komisija, koja će sportaše još jednom provjeriti, prenose  agencije.
 
 ''U svjetlu odluke CAS-a komisija će još jednom  provjeriti 13 mogućih ruskih sudionika. Svaki slučaj  komisija će obraditi posebno'', kazao je danas u Pyeongchangu glasnogovornik MOO-a Mark Adams.

Međunarodni sportski arbitražni sud je u  četvrtak zbog pomanjkanja dokaza ukinuo doživotnu  zabranu sudjelovanja na igrama za 28 Rusa, među kojim 13 nisu više  aktivni, ali i potvrdilo 11 suspenzija.

MOO je ruske sportaše kaznio  zbog navodne upletenosti u ruski sustavni doping, vođen sa državnog vrha, tijekom igara u Sočiju 2014.

Kopirati
Drag cursor here to close