Finale parova u Torinu

Ram i Salisbury bolji u finalu od Mektića i Pavića

Salisbury je prvi Britanac koji je osvojio titulu na završnom Finalsu, Ram 18-ti Amerikanac.
Sport / Ostali sportovi | 20. 11. 2022. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završena je sezona barem kada su u pitanju najbolji teniski parovi svijeta na Touru. Naslov je otišao u ruke Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja, iskusne, provjerene kombinacije. Ipak, danas su za naslov morali odigrati svoj najbolji meč protiv Nikole Mektića i Mate Pavića. Amerikanac i Britanac briljantno su servirali tijekom čitavog susreta, u prvom su setu ukupno izgubili samo četiri poena na svom početnom udarcu, a realizacija nakon ubačenog prvog servisa bila im je 23/24.

Ipak su uspjeli Mektić i Pavić zaprijetiti u trećem gemu, ali je na break loptu Salisbury pogodio as. U tie breaku je pak je do izražaja došla bolja igra američko-britanskog para, kod rezultata 3-3 Mektić nije pogodio prvi servis, a drugi je odmah bio kažnjen sjajnim reternom. Na set-loptu je potom Pavić promašio smeč. Drugi je set počeo vrlo loše za Mektića i Pavića, jer je ovaj drugi napravio dvije dvostruke. Spasili su dvije break lopte, Nikola i Mate, ali ne i treću. Taj jedan break je na kraju bio presudan u trijumfu Rama i Salisburyja 7-6(4), 6-4.

Salisbury je prvi Britanac koji je osvojio titulu na završnom Finalsu, Ram 18-ti Amerikanac. Ram ima 38 godina, na Touru je od 2004. godine, osvojio je 25 naslova u karijeri. Joe Salisbury osam godina mlađi, pa se naravno kasnije pojavio na Touru, deset godina poslije Rama i ovo mu je 11. titula. Zajedno Joe i Rajev igraju od 2019. godine, od tada su do danas devet naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close