Premijer Futsal liga BiH

Radnik slavio u Mostaru

Radnik se ovom pobjedom revanširao za poraz Mostarcima u prvom dijelu sezone istim rezultatom, a sada su oni ti koji su prvi na tabeli i ako ovako ostane i u posljednja tri kola imat će prednost domaćeg terena kroz čitav play off.
Sport / Ostali sportovi | 14. 03. 2023. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon reprezentativne pauze, nastavljeno je prvenstvo u Premijer futsal ligi BiH. U Mostaru se igrao derbi, trenutačno najboljih momčadi lige, Mostar SG i Radnika iz Bijeljine. Uz dosta uzbuđenja, preokreta u utakmici neizvjesnoj do samog kraja, gosti su stigli do pobjede 6:5.

Domaći sastav ima za čime žaliti s obzirom na to da je u tri navrata imao dva gola prednosti. Vodio je Mostar SG 2:0, 3:1, 4:2, ali se uporni gosti predvođeni Mirkom Marinkovićem nisu predavali. Svoj slab dan na golu Mostar SG je imao Iranac Amir Ahmedpour koji je mogao reagirati bolje u nekim situacijama. Na kraju je Cvijetin Pavić u 37. minuti osigurao pobjedu gostiju.

Po dva gola za Mostar SG su postigli Mario Aladžić i Bilal Jelić, dok se jednom u strijelce upisao Nermin Kahvedžić. U sastavu Radnika, hat- trick je kompletirao Marinković, po gol su dodali Džombić, Arnautović i Pavić. Radnik se ovom pobjedom revanširao za poraz Mostarcima u prvom dijelu sezone istim rezultatom, a sada su oni ti koji su prvi na tabeli i ako ovako ostane i u posljednja tri kola imat će prednost domaćeg terena kroz čitav play off.

Ovo je bio drugi poraz Mostar SG na domaćem terenu, treći ukupno u dosadašnjem dijelu sezone, pa Radnik ima dva boda prednosti. Za sada mjesta koja vode u play off pored Radnika i Mostar SG-a drže Sarajevo, Salines, MNK Hercegovina i Sloga.

Kopirati
Drag cursor here to close