1. kolovoza

Qpres Enduro – prva MTB utrka u BiH

Organizatori očekuju da će prvo izdanje utrke okupiti preko 50 natjecatelja i preko 300 posjetitelja…
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Qpres Enduro, prva rekreativna MTB Enduro utrka u BiH međunarodnog karaktera, održat će se 1. kolovoza na Kupresu.

Natjecanje će se odvijati u tri kategorije, seniori, juniori i žene, a misija organizatora je pružiti priliku amaterima i profesionalcima da pod okriljem lijepog vremena provedu dva dana vozeći brojne staze na Kupresu i okolici i družeći se s drugim entuzijastima.

Organizatori očekuju da će prvo izdanje utrke okupiti preko 50 natjecatelja i preko 300 posjetitelja uključujući državljane Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Poljske, Srbije, Slovenije.


''Uz utrke kao glavni dio programa cilj nam je kroz dodatni program ukazati na potencijale i bioraznolikost Kupresa kao i prezentirati vještine izrade raznih rukotvorina. Cilj je da ovaj događaj bude dugogodišnjeg karaktera čime bi Kupres, Hercegbosanske županija i BIH bile bogatije u turističkoj ponudi ljetnog turizma'', navode iz Udruge Organon i Kupres MTB Trails za Bljesak.info.

Naime, u subotu, 31. srpnja, održat će se trening na označenim stazama uz korištenja ski-lifta te team building uz glazbu uživo dok je nedjelja 1. kolovoza rezervirana za utrku.

Za 10 sati je predviđen start prve etape, a u 16 sati očekuje se ceremonija dodjele nagrada i proglašenje pobjednika u svim kategorijama (juniori, seniori te žene).

Pored utrke, posjetitelje očekuje i sajam rukotvorina i ekoloških proizvoda na platou ski-staze.

 

Kopirati
Drag cursor here to close