Službeno priopćenje

Putin suspendiran iz Međunarodnog judo saveza

Počasni predsjednik Međunarodnog judo saveza postao je 2008.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2022. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin suspendiran je s mjesta počasnog predsjednika Međunarodne judo federacije (IJF), objavilo je u nedjelju upravno tijelo tog sporta nakon ruske invazije na Ukrajinu.

"U svjetlu ratnog sukoba u Ukrajini, Međunarodna judo federacija najavljuje suspenziju statusa gospodina Vladimira Putina kao počasnog predsjednika i veleposlanika Međunarodne judo federacije", stoji u priopćenju IJF-a.

Međunarodni judo savez dodijelio je u listopadu 2012. ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu naslov "crnog pojasa osmi dan", što je jedno od najvećih priznanja uopće u tom sportu, piše Index.hr.

Počasni predsjednik Međunarodnog judo saveza postao je 2008. Vladimir Putin počeo je trenirati taj borilački sport s 11 godina.

U dobi od 21 godine, Putin je postao prvak Lenjingrada i dobio titulu majstora, a 1999. je izdana knjiga "Learning Judo with Vladimir Putin". Putin je snimio osnovne tehnike juda za video koji je dolazio uz knjigu.

Putin je odličan i u nekoliko drugih borilačkih vještina, uključujući i karate. Vladimir Putin ima crni pojas, 8. dan u Kyokushin karateu, podsjeća agencija France presse.

Kopirati
Drag cursor here to close