Po četvrti put Nasser Al-Attiyah slavio na Dakaru

Pustinjski kralj nastavio osvajati

Loeb je opet bio najbliži na kraju Nasseru Al-Attiyahu (Toyota Gazoo Racing), zaostao je nešto malo manje od 28 minuta, dok je treći Yazeed Al Rajhi (Overdrive Toyota),
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2022. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završeno je treće izdanje relija Dakar na Arapskom poluotoku, 44. u ukupno u povijesti. Kako to obično, prije posljednje etape se znalo tko je pobjednik, jer je Nasser Al-Attiyah imao velikih pola sata prednosti u odnosu na prve pratitelje, pa je ovome sjajnom vozaču, ali i sportašu prije svega bilo dovoljno i 19. mjesto na kraju posljednje etape. U cilju su pojavio sa zaostatkom od osam minuta za etapnim pobjednikom Henkom Lateganom iz Južne Afrike.

 

Video: DAKAR 2022 CRASH Y BEST MOMENTS 

Borbu za posljednju etapnu pobjedu vodili su Stéphane Peterhansel, Brian Baragwanath i Sébastien Loeb. Loeb je opet bio najbliži na kraju Nasseru Al-Attiyahu (Toyota Gazoo Racing), zaostao je nešto malo manje od 28 minuta, dok je treći Yazeed Al Rajhi (Overdrive Toyota), četvrti Orlando Terranova (Bahrain Raid Xtreme), peti i Giniel De Villiers (Toyota Gazoo Racing).

"Neki problemi trećeg dana ostavile su nas dosta iza. Uspjeli smo se oporaviti neko vrijeme, ali nedovoljno za pobjedu. Drugo mjesto na Dakaru nije tako loše," rekao je Loeb.

Među motociklistima stvari su bile prilično slične kao prošle godine. Sunderland na austrijskom KTM-u osvojio 44. izdanje Dakara i to po drugi put u 5 godina. Sam Sunderland osvojio je svoj drugi naslov u Dakaru pet godina nakon svog prvog trijumfa 2017.

Video: Extended highlights of the day presented by Gaussin

U konkurenciji kamiona, prvi je na cilju na kraju bio Rus Dmitry Sotnikov ispred zemljaka Eduarda Nikolaeva i Anton Shibalov. Drugi Nikolaev je zaostao deset minuta za pobjednikom. Sva tri vozača su predvodila posade Kamaza.

Kopirati
Drag cursor here to close