World Series

Prvi naslov prvaka MLB-a za Houston Astrose

Astrosi su tako osvojili ne samo svoj prvi naslov u povijesti, već je ovo prvi put da je "World Series" osvojila neka momčad iz Teksasa
Sport / Ostali sportovi | 02. 11. 2017. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrači Houston Astrosa po prvi su put u 55-godišnjoj klupskoj povijesti osvojili naslov prvaka američke profesionalne lige u baseballu MLB-a, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici ovogodišnjeg "World Seriesa" kao gosti svladali Los Angeles Dodgerse sa 5-1.

Ključnim se pokazao sam početak posljednjeg susreta jer su nakon prve dvije izmjene gosti iz Houstona poveli sa 5-0 i tu prednost uspjeli zadržati do kraja.  Dodgersi su imali priliku odmah se vratiti u utakmicu, oni su u svom prvom napadu napunili baze, no to nisu na kraju znali oploditi i bodovima, prenosi Hina.

Video: Sažetak 7. finalne utakmice Houston Astros - LA Dodgers

George Springer iz Astrosa je postao tek treći igrač u povijesti koji je uspio udariti pet "home runova" u jednom "World Seriesu", prije njega to je uspjelo samo Reggieu Jacksonu 1977. i Chaseu Utleyu 2009.

Astrosi su tako osvojili ne samo svoj prvi naslov u povijesti, već je ovo prvi put da je "World Series" osvojila neka momčad iz Teksasa. Dosada su Astrosi izgubili svoj jedini finale 2005. godine, dok su Texas Rangersi izgubili oba svoja finala 2010. i 2011.

Kopirati
Drag cursor here to close