Ivan Čarić

Prvak Hrvatske u obaranju ruke pao na doping testu

U biološkom uzorku sportaša Ivana Čarića otkrivena je prisutnost zabranjene tvari metandienona koja se nalazi u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi.
Sport / Ostali sportovi | 04. 04. 2019. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Ivan Čarić (lijevo)

Na Prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke, koje je 10. ožujka 2019. održano u Sinju, Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je u biološkom uzorku sportaša Ivana Čarića otkrila prisutnost zabranjene tvari metandienona zbog koje je sportašu određena privremena suspenzija.

''U biološkom uzorku sportaša Ivana Čarića otkrivena je prisutnost zabranjene tvari metandienona koja se nalazi u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ. Sportaš nije izjavio da posjeduje odobreno Terapijsko izuzeće i nije tražio analizu uzorka B'', stoji u priopćenju HZJZ-a u kojem se navodi da će Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika, iznijeti predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a koje će donijeti konačnu odluku o duljini trajanja suspenzije.

Ivan Čarić, član kluba ''Južnjačka snaga'', u ožujku 2019. godine osvojio je naslov prvaka u obaranju desne i lijeve ruke u kategoriji do 95 kg te je bio treći u Open kategoriji. 

Kopirati
Drag cursor here to close