Mali nogomet

Prusina: Nije bilo favoriziranja pri odluci domaćinstva Lige Hercegovine

Sport / Ostali sportovi | 11. 08. 2016. u 12:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska udruga Lige Hercegovine danas je na konferenciji u Mostaru predstavila projekt završnice Lige Hercegovine, koja se od 22. do 26. kolovoza igra u Krehinom Gracu. 

Pred medije su izišli predsjednik Udruge Ivan Zeljko, dopredsjednik Željko Pušić i član Upravnog odbora Milorad Prusina, koji su iznijeli ciljeve, očekivanja i poteškoće s kojima se Liga Hercegovine susretala na putu organizacije ovog masovnog natjecanja. 

Završni turnir donijet će borbu pobjednika deset općinskih pobjednika Lige Hercegovine, za čiju je organizaciju ove godine nadležna Sportska udruga Lige Hercegovine.

“Od 2005. do 2015. funkcionirala je koordinacija za organizaciju Lige Hercegovine, Udruga nije bila registrirana kao pravni subjekt i kao takva bila je organizator deset završnica Lige Hercegovine”, rekao je Ivan Zeljko.

“Počekom 2016. registrirali smo Sportsku udrugu Lige Hercegovine u ZHŽ-u sa sjedištem u Širokom Brijegu i članovima organizatora deset Liga Mjesnih zajednica.”

“Sad smo sada pravni subjekt i nadležni smo za organizaciju završnicu Lige Hercegovine, čiji je domaćin, u njenom 12. izdanju, Općina Čitluk i Krehin Gradac”, zaključio je Zeljko.  

Milorad Prusina je u dvostrukoj ulozi člana UO-a Udruge i domaćina ispred Sportskog saveza Brotnjo Čitluk pojasnio i razloge odabira terena u Krehinom Gracu. 

“Sportska udruga Liga Hercegovine je izričit organizator završnice i kao takva ima svu nadležnost po pitanju organizacije. Za ovu godinu iznimno je, i na zadovoljstvo sviju nas, 'prekršeno' pravilo da se završni turnir igra u općinskim sjedištima, a imajuću u vidu da gotovo sve općine imaju sportske centre”, rekao je Prusina.  

“Jedini je bio problem u općini Čitluk, s obzirom da u općniskom središtu ne postoji sportski centar za male sportove. U srednjoškolskom centru 'Fra Slavko Barbarić' postoji nedovršeno školsko igralište za koje smo se nadali da će se na vrijeme adaptirati do 1. kolovoza, ali lokalne vlasti to nisu mogle garantirati.”

“Stoga smo predložili dva alternativna terena koji mogu ući u proceduru. To su dva najbolja terena na području MZ Krehin Gradac i MZ Međugorje, a domaćinima je na vrijeme najavljena kontrola, nakon čega je utvrđeno da je teren u Krehinom Gracu u punom boljem stanju”

“Pojavila su se pitanja o mjestu održavanja završnice, ali ja kategorički tvrdim da pri odabiru nije bilo nikakvog favoriziranja. Sve je urađeno po proceduri”, zaključio je Prusina. 

Trenutno je Ligama Mjesnih zajednica u tijeku razigravanje po skupinama, odnosno nokaut faza ili finala, a pobjednika imaju već u Posušju (Gradac) i Stocu (Vidovo Polje). Udruga će o ždrijebu završnice javnost pravovremeno obavijestiti. 

Završnica u Krehinom Gracu igrat će se po kup sustavu. 

Kopirati
Drag cursor here to close