Sjajna lekcija

Prije točno 21 godinu Federer je debitirao je na Grand Slamu

Švicarac je za pariški Roland Garros 1999. godine dobio pozivnicu organizatora te je po prvi put u svojoj karijeri zaigrao u glavnom ždrijebu jednog od četiri najveća turnira.
Sport / Ostali sportovi | 25. 05. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: TenisWorld / Roger Federer debitirao je u Roland Garrosu na današnji dan 1999. godine

Na današnji dan prije točno 21 godinu 17-godišnji Roger Federer pojavio se u glavnom ždrijebu jednog od četiri Grand Slam turnira!

Švicarac je za pariški Roland Garros dobio pozivnicu organizatora te je po prvi put u svojoj karijeri zaigrao u glavnom ždrijebu jednog od četiri najveća turnira.

Ždrijeb mu nije bio naklonjen, pa je u 1. kolu za suparnika dobio 3. nositelja - Patricka Raftera, sjajnog Australca kojega se ponajviše sjećamo po finalu Wimbledona 2001. godine, gdje ga je porazio Goran Ivanišević (6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7).

Federer je protiv Raftera u svom debiju na French Openu dobio prvi set sa 7-5, no nakon toga je u iduća tri seta sakupio svega pet gemova. Izgubio je sa 6-3, 6-0, 6-2 preostala tri seta. 

Turnir je te godine osvojio Andre Agassi, koji je u finalu slavio protiv nepostavljenog Ukrajinca Andrija Medvjedeva.

Već iduće godine Federer je dogurao do 4. kola Roland Garrosa, a godinu kasnije i do svog prvog četvrtfinala. Čekao je do 2009. godine da po prvi i jedini put u karijeri osvojio trofej na pariškoj zemlji, na kojoj je vladar neponovljivi Rafael Nadal.

Od debija na Grand Slam turniru 25. svibnja 1999. godine pa sve do danas Federer je osvojio nestvarnih 20 Grand Slam naslova, čak osam na travi Wimbledona. Osvojio je 103 ATP turnira, te je upisao 1242 pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close