Brončana sa SP-a

Preminula mlada atletičarka iz Švedske

Na stanku u karijeri je bila prisiljena nakon što se njeno zdravstveno stanje pogoršalo posljednjih mjeseci kad je imala previsok tlak koji je iznosio između 120 i 150 otkucaja u minuti u mirovanju.
Sport / Ostali sportovi | 23. 11. 2023. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Moje je tijelo pod velikim stresom unatoč ljubavi koju sam mu pružila posljednjih mjeseci. Jako sam tužna jer mi trčanje i trening puno znače. Možda se jednog dana vratim. Ili neću. Nadam se da će se moje tijelo oporaviti od ovoga", napisala je prije određenog vremena švedska atletičarka Emilia Brangefält.

Na stanku u karijeri je bila prisiljena nakon što se njeno zdravstveno stanje pogoršalo posljednjih mjeseci kad je imala previsok tlak koji je iznosio između 120 i 150 otkucaja u minuti u mirovanju. Nažalost, iz Švedske je stigla informacija kako je Emilia preminula. Imala je samo 21 godinu. Brangefält je bila brončana u "Short Trailu" na Svjetskom prvenstvu 2022. na Tajlandu, dok je na Svjetskom prvenstvu u Austriji ove godine osvojila peto mjesto.

Odlazak mlade trkačice komentirala je Kajsa Bergqvist, osvajačica brončane olimpijske medalje, svjetska i europska prvakinja u skoku u vis.

"To je tako duboko tragično. Teško mi je pronaći riječi. Nisam poznavala Emiliju osobno, ali znam da je bila vrlo draga osoba, napredna, šarmantna i talentirana djevojka, s cijelim životom pred sobom. U ime švedske atletike, s dubokim žaljenjem šaljem svoje najtoplije misli ljudima koji su bili najbliži Emiliji", poručila je Bergqvist.

Tragediju je komentirao i trener švedske trial reprezentacije Karl Avedal.

"Mnogi dijele bol i gubitak. Moji prijatelji iz reprezentacije i ja pamtili smo je kao sretnu, vrlo popularnu djevojku i punu energije. Njena je osobnost podigla ekipu. Potpuno mi je nadrealno da je ona stvarno otišla", rekao je Avedal.

Emilia Brangefält preminula je 13. studenoga, a informacija je u javnost stigla tek devet dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close