Zbog prometne nesreće

Prekinut sudski postupak: Venus Williams nije kriva za smrt muškarca

Williams je oslobođena krivnje i protiv nje neće biti nastavljen postupak.
Sport / Ostali sportovi | 21. 12. 2017. u 09:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka teniska zvijezda Venus Williams (37) neće kazneno odgovarati zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovala u lipnju i u kojoj je poginula jedna osoba.

Prema pisanju američkih medija, Williams je oslobođena krivnje i protiv nje neće biti nastavljen postupak, javila je Hina.

Slavna tenisačica je prvotno optužena da prilikom ulaska u raskrižje nije pogledala desno i tako je oduzela prednost vozilu kojim je upravljala 68-godišnja Linda Barson koja je zadobila nekoliko lakših ozljeda, dok je njezin suprug Jerome, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, zadobio teške ozljede glave i preminuo dva tjedna kasnije.

Međutim, policija je kasnije objavila kako su otkriveni dokazi koji pokazuju da je Williams legalno ušla u križanje i da je automobil koji nije bio uključen u sudar prisilio američku tenisačicu da se zaustavi na raskrižju. Promijenio se semafor, a automobil u kojem je bio bračni par je prošao kroz zeleno i udario u automobil američke tenisačice.

Protiv Venus Williams tužbu je podigla i obitelj Barson. U građanskoj tužbi Williams je optužena zbog neoprezne vožnje kojom je skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Odvjetnici obje strane za sada nisu komentirali vijest o prekidu sudskog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close