Joshua vs. Fury

Poznat datum kada će svijet dobiti apsulutnog prvaka

Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, 14. kolovoza dobit ćemo apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.
Sport / Ostali sportovi | 13. 05. 2021. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obračun dvojice britanskih teškaša bit će održan 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, a bogati financijeri borbe izgradit će poseban stadion za ovaj meč.

Ovu vijest je potvrdio poznati promotor Eddie Hearn za Sky Sports.

"Žele izgraditi novi stadion, ali imaju i opcije za borbu u dvorani. Žele napraviti nešto posebno. Za meč protiv Andyja Ruiza su za sedam tjedana napravili stadion kapaciteta 18.000 gledatelja. Nešto slično će biti i sad. Žele napraviti nešto što će šokirati svijet. Spremni su napraviti stadion specijalno za ovu borbu", rekao je Hearn.

Tako ćemo, ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, 14. kolovoza dobiti apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Fury je trenutno vlasnik WBC naslova prvaka svijeta, dok Joshua drži WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve. 14. kolovoza jedan nosi sve.

AJ je u karijeri odradio 25 borbi. Pobijedio je u njih 24 od čega je 22 dobio nokautom. Joshua ima jedan poraz iz 2019. godine kada ga je šokirao Andy Ruiz.

S druge strane Kralj Cigana je odradio 31 borbu i omjer od 30 pobjeda i jedne neriješene borbe.

Boksači će dobiti ogromne iznose za ovaj meč, prenosi Sportsport.ba.

Duel koji su svi ljubitelji boksa s nestrpljenjem čekali na kraju je konačno dogovoren, a dvojica teškaša i nositelji svih naslova u ring će vjerojatno dva puta.

Očekivano, ova borba će biti jedna od najvećih svih vremena. Boksači će zaraditi ogromne cifre, a za prvi obračun podijelit će, prema navodima britanskih medija, čak 150 milijuna dolara.

Druga borba će donijeti nešto više novca za pobjednika prvog duela. Tada će se novac podijeliti 60-40 u korist pobjednika, a oba borca su pristala na ovakvu podjelu.

Također, treba istaknuti kako bi eventualni revanš vjerojatno bio održan u Velikoj Britaniji na Wembleyju ili u Cardiffu pred oko 90.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close