JK Neretva

Povijesni razultati za mostarske Judaše

Ukupno je sudjelovalo oko 30 parova (60 natjecatelj) što je za kata natjecanje vrlo respektabilan broj natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 21. 03. 2022. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska Neretva je proteklog vikenda prvi put u povijesti nastupila na nekom od kata prvenstava izvan granica BiH.

Naime, organizator 7. Međunarodnog kata turnira ''Croatia Open Kata Championship'' bio je JK Rijeka i grad Rijeka. U sklopu cijele manifestacije održano je i prvenstvo R. Hrvatske te kata seminar.

Na turniru su sudjelovali parovi iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ukupno je sudjelovalo oko 30 parova (60 natjecatelj) što je za kata natjecanje vrlo respektabilan broj natjecatelja.

Judaši mostarske Neretve nastupili su sa tri natjecatelja u tri uzrasta, prvo u uzrastu seniora, zatim u uzrastu juniora do 23 godine i u uzrastu juniora do 18 godina.

Obzirom da im je ovo bio prvi međunarodni turnir, najmanja briga je bila da li će se u Mostar vratiti sa nekom od medalja. Prvenstveno je bio cilj da poboljšaju svoje izvođenje tehnika, nauče nešto novo od eminentnih stručnjaka i eksperata za izvođenje kate te da i sami pokažu koliko znaju i gdje se nalaze u usporedbi sa već iskusnim natjecateljima kata ističe trener kluba, Majo Ćeško.

Posebnu zahvalu imaju za trenera JK Rijeka i organizatora kata prvenstva g. Slaviši Bradiću (ekspert za judo kate) što je pozvao mostarski klub te samim time pokazao poštovanje prema mostarskim sportašima i treneru ovog kluba.

Judaši mostarske Neretve su uz mnogo znanja kojeg su stekli na samom natjecanju i tijekom boravka u Rijeci ipak i osvojili sjajna odličja. U veoma dobroj konkurenciji mostarski galebovi su osvojili zlatne i srebrene medalje.

U uzrastu juniora do 18 godina (kategorija 2) prve 3 serije Nage-no-Kata zlatnu medalju osvojili su u paru Dragan-Paol Senkić i Ivan Jurić.

U uzrastu juniora do 23 godine (kategorija 1) svih 5 serija Nage-no-Kata srebrenu medalju osvojili su u paru Srđan Ajvaz i Ivan Jurić.

U uzrastu seniora svih 5 serija Nage-no-Kata nastupili su u paru Srđan Ajvaz i Ivan Jurić te u konkurenciji od 13 parova osvojili su odlično 7.mjesto.

Naglašavamo da je ovo prvi turnir održan izvan granica BiH na kojem je nastupio netko iz Mostara što znači da je ovo prvi i povijesni rezultat za grad Mostar i naravno za JK Neretva.

Kopirati
Drag cursor here to close