Gdje je nestao milijun?

Poturak: K-1 i Mike Kim su nas prevarili

Sport / Ostali sportovi | 14. 10. 2016. u 13:11 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“S vlasnikom K-1 promocije Mikeom Kimom imali smo ugovorenu isplatu nagradnog fonda koji je iznosio milijun dolara, a koji je trebao biti podijeljen između četiri najbolja K-1 borca svijeta. Međutim, prevareni smo”, kazao je u najbolji bosanskohercegovački K-1 borac, Dževad Poturak.

Mirko Filipović je, kao pobjednik finala World Grand Prixa, koji je održan 2013. godine u Zagrebu, trebao dobiti nagradu od 800.000 dolara, Ismaelu Londtu, koji je u finalu izgubio od Filipovića, trebalo je biti isplaćeno 100.000 dolara, a polufinalisti Pavel Zhuravlev i Poturak trebali su dobiti po 50.000 dolara.

“Međutim, nakon eventa, Mike Kim i ostali predstavnici K-1 organizacije su nam rekli da ćemo biti isplaćeni u roku od sedam dana, najduže u roku od jednog mjeseca. To se nikada nije desilo”, stiče Poturak.

Ono što je posebno razočaravajuće, kaže, to je što K-1 organizacija ponovo organizira turnire na ovim prostorima, i to 27. listopada u Beogradu i 3. prosinca u Tuzli.

“Takvo ponašanje čelnih ljudi K-1 je jako bezobrazno i nekulturno. Također je razočaravajuća totalna nezaineteresiranost boraca s ovih prostora za ovu situaciju, kao i njihova odluka da sudjeluju na najavljenim događajima K-1 promocije”, kazao je bh. borac i dodao da, ne pružajući podršku ovim sportašima, pokazuju nepoštovanje.

Poturak je istaknuo i to da se prije nekoliko dana Kim javio četvorici boraca i zamolio ih da prekinu s davanjem izjava, ali bh. borac je poručio da neće prestati izjavljivati da su prevareni, sve dok ne dobiju novac.

“Svi mi poštujemo K-1 promociju, ali tražimo da i mi budemo ispoštovani”, naglasio je.

Dodajući je za kraj da je u svakodnevnom kontaktu s Filipovićem, Londtom i Zhuravlevim, kao i sa čelnim ljudima FFC-a koji su pomogli K-1 promociji i koji su, kako je istakao, dali sve od sebe da organizacija finala World Grand Prixa u Zagrebu bude uspješna.

Kopirati
Drag cursor here to close