Bitka za Britaniju i u pikadu

Postao prvak i uzeo 500.000 funti

Stalno sam mijenjao svoje strelice. Atmosfera je utjecala i na Michaela. Uskoro će doći Michaelovo vrijeme. On je budućnost pikada", izjavio je Wright koji je jedva suzdržavao suze.
Sport / Ostali sportovi | 04. 01. 2022. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se pitate zbog čega su Manchester United i Wolverhampton igrali u terminu od 18 sati i 30 u ponedeljak, odgovor je jasan. Prvi ponedeljak u novoj 2022. godine je bio rezervisan za veliko finale Svjetskog prvenstva u pikadu, koje je ovaj put nosilo predznak "Bitka za Britaniju" jer smo s jedne strane imali Petera Wrighta iz Škotske i domaću uzdanicu Michaela Smitha. Na kraju je slavio Wright poznatiji pod nadimkom "Snakebite" i specifičnoj frizuri koju mu za svaki nastup pravi njegova supruga. Wright je slavio nakon puno uzbuđenja 7:5.

"Ne radi se o meni, već o budućnosti pikada. Nisam trebao uzeti prvi set, mislim, čovječe - idi vježbati izlaze! Nije mi svejedno zbog Michaela, jednom kad uzme veliku titulu, dalje će samo 'gaziti' sve protivnike. Bila je čudna atmosfera. Stalno sam mijenjao svoje strelice. Atmosfera je utjecala i na Michaela. Uskoro će doći Michaelovo vrijeme. On je budućnost pikada", izjavio je Wright koji je jedva suzdržavao suze. Njemu kao pobjedniku ide ček na 500.000 funti, a trijumf ima težinu jer ga tijekom turnira mučila ozljezda koljena, priznao je kako ima previše kilograma i da mu se "nagomilala tekućina ispod koljena".

Međutim, druga svjetska kruna u tri godine zauvijek je ušutkala one koji su ga nazivali klaunom i šalili se na račun njegove frizure 'Mohawk' i elegantne odjeće.

Video: Smith v Wright Highlights

Nije bilo lako niti Smithu.Mladi Englez bio je i pod velikim, pritiskom tijekom cijele godine, morao je pobjeđivati s obzirom da svoju kuću i farmu stavio pod hipoteku. Na kraju opet nije loše ovih 200.000 funti koliko mu je pripalo kao poraženom.

"Što reći, barem sam osvojio pet setova, a ne tri (op. a. koliko je osvojio u posljednjem finalu svjetskog prvenstva 2019. protiv Michaela van Gerwena). Ništa, vraćam se 'na ploču' i za sljedeću sezonu bit ću spremniji no ikad. Strelice danas nisu željele u bull, ali to je pikado, pretpostavljam", progovorio je Smith nakon što je obrisao suze.

Kopirati
Drag cursor here to close