Skokovi

Posljednja stanica prije Mostara: Red Bull Cliff Diving ovog vikenda u Kopenhagenu

Natjecanje u danskoj prijestonici će biti 70. stanica u povijesti Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva
Sport / Ostali sportovi | 23. 08. 2018. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog vikenda se u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, održava peto natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2018. Bit će to ujedno i posljednja stanica prije nego što 8. rujna najbolji svjetski skakači i skakačice ponovo dođu u Mostar.

Natjecanje u danskoj prijestonici će biti 70. stanica u povijesti Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, koje ove godine obilježava jubilarnu 10. sezonu. Zbog infrastrukturnih ograničenja, nastupit će samo muškarci, dok žene svoje prvenstvo nastavljaju u Mostaru, priopćeno je iz Red Bulla.

Foto: Red Bull / Red Bull Cliff Diving u Danskoj

Platforma za skokove, visoka 27 metara, bit će postavljena na krovu zgrade čuvene kopenhaške Opere, od koje se pruža predivan pogled na kraljevsku palaču Amalienborg na suprotnoj strani luke.

Šestostruki prvak Gary Hunt se, nakon rezultatske krize u prvom dijelu sezone, vratio u top formu i zabilježio pobjedu na prethodnom natjecanju. Britanac je ranijih godina dva puta trijumfirao u Kopenhagenu, a sada će pokušati da dođe i do treće pobjede.

Foto: Red Bull / Red Bull Cliff Diving u Danskoj

Više je skakača koji su u stanju da mu pomrse račune, a predvode ih aktualni prvak Jonathan Paredes (Meksiko), koji također ulazi u pravu formu nakon nešto sporijeg starta sezone, te Amerikanac Steven LoBue, trenutno vodeći u ukupnom poretku i jedini skakač sa dvije pobjede ove sezone, priopćeno je.

Dvije sedmice nakon natjecanja u Kopenhagenu svjetska cliff diving elita seli se u Mostar, gdje će 8. rujna četvrtu godinu uzastopno izvoditi svoje vratolomne akrobacije, u novom spektaklu na Starom mostu.

Natjecanje u Kopenhagenu bit će izravno prenošeno u subotu 25. kolovoza na redbullcliffdiving.com i Red Bull TV, te Facebook i YouTube kanalima prvenstva, s početkom u 14.45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close