KINEZIS još jednom pokrenuo Mostar

Poruka iz Mostara: Sport može biti odličan kanal i inkluzivno sredstvo

KINEZIS još jednom pokrenuo Mostar kroz projekt “Sportom do inkluzije”  
Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2023. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga "Zdrav život -KINEZIS" u suradnji sa ''Udrugom za Down sindrom Mostar'' u sklopu projekta "Sportom do inkluzije" a kojeg financira Britanska Ambasada u Sarajevu na inkluzivnim i osjetilnim terenima sportskog centra Kantarevac organizirala je sportsko natjecanje povodom obilježavanja "Europskog Školskog Sportskog Dana".

Glavni cilj ovog natjecanja je stvaranje inkluzivnog ozračja i sportske kulture za sve društvene skupine, posebno djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

@bljesak.info Udruga "Zdrav život -KINEZIS" u sklopu projekta "Sportom do inkluzije" u subotu 30.09. sa početkom u 10:00h organizira sportsko natjecanje. #mostar ♬ original sound - Bljesak

Natjecanje je pored sudionika projekta sa poteškoćama u razvoju okupilo više od stotinu djevojčica i dječaka školskog uzrasta iz različitih sportskih kolektiva koji djeluju na području grada Mostara poput ''Ženskog košarkaškog kluba Zrinjski'', ''Univerzalne sportske škole Sport Talent'', ''Atletskog kluba Sanus Motus'', ''Sportske akademije Dragons'' i ''Sportske akademije Mali most''.

Odličan kanal i inkluzivno sredstvo

 U fantastičnoj atmosferi rezultat je ovoga puta bio u drugom planu naglasio je voditelj projekta i predsjednik udruge KINEZIS profesor Franjo Lovrić.

Foto: Bljesak.info / Sportom do inkluzije

Profesor Lovrić nije krio zadovoljstvom uspješnom realizacijom ovoga natjecanja tvrdeći kako sport uz odgovarajući pristup može biti odličan kanal i inkluzivno sredstvo, što se pokazalo i ovim natjecanjem.

Posebno veseli što su se natjecanju odazvali i drugi sportski kolektivi sa područja Grada, te se nadamo da će oni biti ti koji će nastaviti otvarati vrata svojih dvorana i klubova djeci sa poteškoćama u razvoju.

''Znamo da je to teško i izazovno, da zahtijeva dodatne napore u ljudskim i tehničkim resursima, ali je kao i svoj ostaloj djeci zaista neophodno te donosi višestruke benefite koji se direktno reflektiraju na kvalitetu života i zdravstveni status djece sa poteškoćama u razvoju. Stoga je potrebno učiniti dodatne napore kako bi se sport i sportske aktivnosti učinile dostupne svima'', rekao je Lovrić

Foto: Bljesak.info / Sportom do inkluzije

#sportomdoinkluzije

Zahvalio je People in Need Bosnia and Herzegovina i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva British Embassy Sarajevo što su prepoznali ovaj projekt kao važan za grad Mostar i pružili mu financijsku podršku!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bljesak.info (@bljesak.info)



Kopirati
Drag cursor here to close