34:31

Poraz u Budimpešti: Bh. rukometaši pružili solidan otpor Mađarima

Kombinirani sastav bh. tima pružio je solidan otpor domaćoj reprezentaciji, koja je na kraju slavila rezultatom 34:31 (16:14).
Sport / Ostali sportovi | 01. 06. 2018. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Budimpešti poražena od Mađarske, koja se priprema za dvomeč dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Slovenije.

Kombinirani sastav bh. tima pružio je solidan otpor domaćoj reprezentaciji, koja je na kraju slavila rezultatom 34:31 (16:14), javlja Anadolija.

Ono što mađarski mediji kao posebno važno u ovoj kontrolnoj utakmici ističu jeste povratak iskusnog Laszla Nagya u državni tim, i to uz dobru partiju i četiri postignuta gola. Iskusni 37-godišnji desni bek prošle godine u listopadu se oprostio od reprezentacije, ali je odlučio da se vrati za duele baraža protiv Slovenaca.

Najučinkovitiji u pobjedničkom sastavu bili su Richard Bodo i Adam Juhasz sa po pet golova. BiH su predvodili izuzetno raspoloženi Mirsad Terzić, koji već godinama igra za mađarski Veszprem, i Alen Ovčina sa po osam, te Muhamed Toromanović sa šest pogodaka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close