Otac

Pokušaj atentata - 50 metaka Novaku u prsa

Javnosti se obratio i Srđan Đoković nakon odluke australskog suda da Novak Đoković mora napustiti Australiju.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2022. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Završio je pokušaj atentata na najboljeg svjetskog sportaša. 50 metaka Novaku u prsa – on nakon svega da podršku igračima, daje podršku mladom igraču do 17 godina. E to je Nole, Čovjek brat… Vidimo se u Parizu”, poručio je Srđan Đoković nakon odluke australskog suda da Novak Đoković mora napustiti Australiju.

Pročitajte još

Nakon što je australski sud u nedjelju odlučio poništiti vizu izdanu Đokoviću te mu je tako onemogućen nastup na prvom "grand slam" turniru sezone Australian Openu, oglasilo se i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) koje je Đokovićev izostanak s turnira ocijenilo gubitkom za tenis.

"Današnja odluka kojom se poništava viza Novaku Đokoviću za ulazak u Australiju označava završetak žalosnog slijeda događaja. Odluke zakonodavnih vlasti vezanih u javno zdravlje moraju se poštivati. Potrebno je dodatno vrijeme kako bi se izvukle pouke iz ove situacije. Bez obzira kako smo došli do ove točke, Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i njegov izostanak s Australian Opena je gubitak za igru. Znamo koliko su turbulentni bili posljednji dani za Novaka i koliko je želio braniti svoj naslov u Melbourneu. Želimo mu sve najbolje i veselimo se što ćemo ga uskoro ponovno vidjeti na terenu", objavio je ATP dodavši kako svim igračima snažno preporučuje cijepljenje.

Đoković će otići u nedjelju iz Australije letom za Dubai u 22,30 sati po lokalnom vremenu, prenijeli su australski mediji Age i Sydney Morning Herald na svojim internetskim stranicama.

Odletjet će letom zrakoplovne tvrtke Emirates u 22,30 sati po lokalnom vremenu (12,30 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Australski savezni sud potvrdio je u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, čime je ugašena nada necijepljene teniske superzvijezde u osvajanje Australian Opena i rekordnih 21 muških Grand Slam naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close