Na izlasku iz Rijeke

Poginuo nekadašnji hrvatski olimpijac Antonio Rački

Rački je nastupao na ZOI u Lillehammeru 1994., te japanskom Naganu četiri godine kasnije. Na prvim igrama je nastupio s 18 godina.
Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2024. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom dana je potvrđeno. U sudaru "Minija" i teretnog vozila koji se dogodio u tunelu Pećine, na istočnom izlazu iz Rijeke, poginuo
je bivši hrvatski olimpijac Antonio Rački.

Policijska uprava primorsko-goranska je izvršila očevid nakon kojeg su potvrdili da je 19-godišnji vozač Minija krećući se neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke u jednom trenutku u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad automobilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

Od siline udarca Mini se zarotirao na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Dvije osobe su preminule dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

Rački je nastupao na ZOI u Lillehammeru 1994., te japanskom Naganu četiri godine kasnije. Na prvim igrama je nastupio s 18 godina. Nastupao je u nordijskom skijanju, na 10 kilometara klasično (79. mjesto), kombinaciji (71. mjesto), 30 kilometara slobodno (63. mjesto) i maratonu, gdje je bio 52. Četiri godine kasnije bio je i na Olimpijskim igrama u Naganu, ali zbog bolesti nije stigao do cilja u utrci na 10 kilometara, dok u utrci na 30 kilometara nije ni startao.

Kopirati
Drag cursor here to close