Red Bull Cliff Diving

Svjetska elita visinskih skokova u vodu ni ove godine neće zaobići Mostar

Ova sezona ima ukupno osam stanica, a peta od njih bit će Mostar. Grad na Neretvi će 27. kolovoza svjetsku cliff diving elitu ugostiti sedmi put uzastopno
Sport / Ostali sportovi | 04. 06. 2022. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanjem u Bostonu (SAD), ovog vikenda počinje Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2022. Svjetska elita visinskih skokova u vodu ni ove godine neće zaobići našu zemlju, a njihovo sedmo nadmetanje na Starom mostu i novi sportski spektakl očekujemo 27. kolovoza.

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo u Boston se vraća nakon devet godina. Skakaonice visoke 27 (muškarci) odnosno 21 metar (žene) bit će postavljene na Institutu suvremenih umjetnosti u Bostonu. Bit će ovo prvo natjecanje za žene u jednom od najstarijih američkih gradova.

Na svim stanicama nastupit će 12 skakača i 12 skakačica, od kojih će po osam biti iz stalne skakačke postave, te još četiri takmičara sa pozivnicom, tzv. džokera.

Favoriti - kako za osvajanje prvenstva tako i za pobjedu na otvaranju sezone - su aktualni prvak i prvakinja, Gary Hunt (Francuska) i Rhiannan Iffland (Australija).

Očekuje se da će najveće suparnice prvakinji biti Kanađanke Jessica Macaulay i Molly Carlson, te njena zemljakinja Xantheia Pennisi, dok bi Huntu najveća opasnost trebala prijetiti od dvojice fenomenalnih Rumuna: Constantina Popovića i Catalina Prede.

U Bostonu su Red Bull Cliff Diving natjecanja muškaraca do sada održavana tri puta, a najviše uspjeha imali su prvaci: Gary Hunt je pobjeđivao 2011. i 2012., a legendarni Orlando Duque 2013. godine.

Ova sezona ima ukupno osam stanica, a peta od njih bit će Mostar. Grad na Neretvi će 27. kolovoza svjetsku cliff diving elitu ugostiti sedmi put uzastopno. Mostarci i njihovi gosti tako će imati priliku da ponovo u akciji gledaju najbolje svjetske skakače i skakačice, koji će sa Starog mosta izvoditi skokove od kojih zastaje dah.

Direktan prijeenos večerašnjeg finala natjecanja moguće je pratiti na Red Bull TV, službenoj stranici prvenstva, te putem Faceboooka i YouTubea, od 21:30 sata po našem vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close