Ćatić nokautirao Altaya

Pobjeda za oproštaj ili ostaje u ringu

"Ako je ovo bila posljednja borba, onda je oproštaj bio sjajan. Međutim, vidjet ćemo kada malo sve prođe", rekao je kratko medijima u Njemačkoj Adnan Ćatić.
Sport / Ostali sportovi | 03. 12. 2023. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva borba je bila otvorena do kraja, Adnan Ćatić je izašao kao pobjednik jednoglasnom odlukom sudaca. Sukru Altay je tražio revanš, Ćatić je prihvatio ponudu i odgovorio na najbolji način. Altay ovaj put nije dočekao kraj 10 runde, Ćatić je slavio tehničkim nokautom u devetoj.

Adnan je bez obzira na svoje 44 godine, podsjetio na najbolje dane. Od povratka na ring, 2020. godine, definitivno je ovo bilo najbolje izdanje boksača koji je pet puta bio svjetski prvak. Ovo je za Adnana bila 44. pobjeda u 53. profesionalnoj borbi koju je proslavio sa sinom Mahirom na ramenima. Još uvijek nije poznato kakva je budućnost iskusnog borca i da li mu je ovo posljednja borba u karijeri, ali ako je vjerovati nastupu sinoć, u odličnoj je formi i spreman za nova dostignuća.

"Ako je ovo bila posljednja borba, onda je oproštaj bio sjajan. Međutim, vidjet ćemo kada malo sve prođe. Trebam razgovarati s članovima svoje obitelji. U ovom trenutku imama jednu ili dvije ponude", rekao je kratko medijima u Njemačkoj Adnan Ćatić. Borba protiv Sukru Altaya je održana u MHP Areni, u Ludwigsburgu gdje je Adnan imao veliku podršku navijača.

"Ovo nije Stuttgart, niti Ludwigsburg. Ovo je Bosna i Hercegovina", rekao je kroz osmijeh Ćatić nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close